«Σταματήστε την αιματοχυσία» φώναξαν οι Ουκρανοί που μένουν στην Ελλάδα

Η σκέψη όλων πίσω στην πατρίδα τους

​Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία πραγματοποίησαν Ουκρανοί πολίτες που ζουν στην Ελλάδα, ζητώντας να σταματήσει η αιματοχυσία στο Κίεβο.

Τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο και κρατώντας σημαίες της χώρας τους, Ουκρανοί πολίτες διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά έξω από την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα.

«Πονάω σήμερα για τους ανθρώπους από την Ουκρανία που δίνουν αίμα τσάμπα, σκοτώνουν τους ανθρώπους μας χωρίς κανένα λόγο», δήλωσε μια γυναίκα, ενώ μία άλλη πρόσθεσε:

«Εμείς θέλουμε να γυρίσουμε και να έχουμε ειρήνη και ελευθερία. ��α σταματήσουν να σκοτώνουν, να πυροβολούν τα παιδιά μας, τις μαμάδες μας, τις γιαγιάδες μας επειδή βγήκαν στους δρόμους».

Την ίδια ώρα, στο Κίεβο παρατηρείται έλλειψη βασικών αγαθών πρώτης ανάγκης. Ουρές παρατηρούνται και στα πρατήρια υγρών καυσίμων, καθώς πολλοί είναι αυτοί που σκέφτονται να αποχωρήσουν από το Κίεβο .

Όσον αφορά στην ελληνική ομογένεια του Κιέβου, προς το παρόν δεν αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο από τις συγκρούσεις.

«Με τους Έλληνες είναι εντάξει, δεν είναι μέσα σε αυτά που γίνονται Έλληνες. Οι Έλληνες ομογενείς, είναι όλοι καλά, ενώ βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με την Ελληνική πρεσβεία», δήλωσε η Αλεξάνδρα Προτσένκο, πρόεδρος των Ελληνικών Κοινοτήτων Ουκρανίας .