Κακοκαιρία - φονιάς: 15 νεκροί σε Βρετανία και Ιαπωνία

Φοβούνται τον Τάμεση στο Λονδίνο - χιονοθύελλα στο Τόκιο

Με ανθρώπινες ζωές «σαρώνουν» τα ακραία καιρικά φαινόμενα την Μεγάλη Βρετανία και την Ιαπωνία, όπου 15 άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους. Στο Λονδίνο, Αρχές και κάτοικοι τρέμουν την άνοδο της στάθμης του Τάμεση, ενώ το Τόκιο έχει «θαφτεί» στο χιόνι!

Aγωνία για την άνοδο της στάθμης του Τάμεση

Ο αριθμός των θυμάτων από τις πλημμύρες και τους σφοδρούς ανέμους στη Βρετανία ανήλθε το βράδυ του Σαββάτου στους τρεις.

Μετά την γυναίκα που καταπλακώθηκε από τοίχο μέσα στο αυτοκίνητό της και τον ηλικιωμένο που έχασε τη ζωή του σε κρουαζιερόπλοιο όταν έσπασε φινιστρίνι, ένας 65χρονος στο Κορκ άφησε την τελευταία του πνοή όταν προσπάθησε να ισιώσει έναν πυλώνα ο οποίος έπεσε πάνω του, χτυπώντας τον στο κεφάλι.

Στο μεταξύ, οι κάτοικοι των περιοχών γύρω από τον Τάμεση αγωνιούν για την ραγδαία άνοδο της στάθμης του ποταμού, για την οποία οι ειδικοί προειδοποιούν πως μπορεί να φτάσει σε επίπεδα – ρεκόρ!

Την ίδια ώρα, κι ενώ οι άνεμοι «σαρώνουν» τα πάντα με ταχύτητα έως και 130 χιλιόμετρα την ώρα, τουλάχιστον 115.000 σπίτια παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, οι σιδηροδρομικές και οδικές μεταφορές έχουν επηρεαστεί εξαιτίας κατολισθήσεων και ξεριζωμένων δέντρων, ενώ μεγάλες εκτάσεις παραμένουν πλημμυρισμένες.

Φονικός χιονιάς στην Ιαπωνία

Ανθρώπινες απώλειες μετρά και η Ιαπωνία, που πλήττεται από σφοδρές χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 800 τραυματίστηκαν, εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι αερομεταφορές και η κυκλοφορία των οχημάτων.

Το χιόνι στο Τόκιο έφτασε τα 27 εκατ��στά, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της περασμένης εβδομάδας, οπότε και οι κάτοικοι έζησαν τη χειρότερη χιονόπτωση εδώ και 45 χρόνια.

Στο Καβασάκι, μια αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με μια άλλη επειδή δεν μπόρεσε να φρενάρει εξαιτίας του χιονιού με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 19 επιβάτες, την ώρα που 18.000 σπίτια παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση και 338 πτήσεις εσωτερικού και 12 εξωτερικού ματαιώθηκαν.