ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ απολυμένος των Sprider: «Κατεβάστε ρολά, διώξτε τους πελάτες, κλείνουμε!»

Οργή και συγκίνηση: «Οι σεκιουριτάδες έπαιρναν τα λεφτά με σακούλες»

​Ρεπορτάζ: Τζωρτζίνα Γιαννοπούλου

Ήταν Οκτώβριος του 2013 όταν «έσκασε» σαν βόμβα ότι κλείνουν τα γνωστά καταστήματα ρούχων Sprider!

Ένας από τους 890 υπαλλήλους της γνωστής αλυσίδας, ο Στάθης Δαλαγιώργος μίλησε αποκλειστικά στο star.gr και μας περιέγραψε τις στιγμές που έζησε την τελευταία μέρα αλλά και όλο το διάστημα που δεν τους πλήρωναν κανονικά, όπως λέει ο ίδιος.

1656421_10202458296872445_1724606337_n.jpg
Σήμερα είναι 30 χρόνων και δούλευε εκεί τα τελευταία 2,5 χρόνια…

«Δούλευα 4ωρο και στην αρχή όταν πήγα… έπαιρνα 375 ευρώ και κατέληξα να παίρνω 240 ευρώ και αυτά ποτέ όλα μαζί. Ξεκίνησαν από τον Μάρτιο του ‘12 να μας πληρώνουν μόνο το 30% του μισθού μας… δηλαδή ανά 3 βδομάδες μας έβαζαν 40, 50 ευρώ… μικροποσά! Ανάλογα πάντα με τον μισθό του καθενός» είπε.

«Μας έλεγαν ότι η εταιρεία θα ανακάμψει, ότι θα επιστρέψουμε στους αρχικούς μας μισθούς και μας έδιναν ελπίδες, μας έλεγαν ότι θα μπουν μέτοχοι κινέζοι», συμπλήρωσε.

Αυτό όμως που μας είπε ήταν ότι η γνωστή αλυσίδα έκανε ��να Bazaar τον Ιούλιο του 2013 με πολύ χαμηλές τιμές και τότε όλοι οι υπάλληλοι άρχισαν να τρέφουν ελπίδες ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες και ότι θα πάρουν κάποια στιγμή πίσω τα δεδουλευμένα τους…

«Πάντα όμως ήμασταν 2 μήνες πίσω. Μετά κάνανε το Βazaar με πολύ χαμηλές τιμές και πιστεύαμε ότι θα μας πληρώσουν, όμως τίποτα!» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η τελευταία μέρα

«Μια μέρα εκεί που δουλεύαμε στις 5 το απόγευμα, μας είπαν κατεβάστε ρολά βγάλτε τους πελάτες έξω, κλείνουμε! Οι πελάτες έπαθαν σοκ και οι υπάλληλοι πάγωσαν… Βγάλαμε τους πελάτες έξω ήρθαν οι σεκιούριτι και πήραν τα λεφτά από τα ταμεία» είπε ο Στάθης.

«Αρκετό καιρό πριν ερχόντουσαν σεκιουριτάδες και έπαιρναν τα λεφτά της ημέρα�� το ίδιο έγινε και στο bazar που ήταν πολλά τα λεφτά τότε», πρόσθεσε.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μας είπε: «Κλείσανε χωρίς να έχει κηρύξει πτώχευση η εταιρεία, έκαναν απλά παύση λειτουργίας».

Η επόμενη μέρα

«Την επόμενη μέρα όλοι πήγαμε στα κεντρικά της Αθήνας για να μας ενημερώσουν, όμως μας έδιωξαν και δεν μας είπαν τίποτα απολύτως. Καμία εξήγηση!»

Στην συνέχεια μας είπε ότι οι περισσότεροι υπάλληλο�� έχουν κινηθεί νομικά…

Ακόμα περιέγραψε τις επόμενες ημέρες που έκλεισαν τα καταστήματα ότι κάποιοι προσπάθησαν να πάρουν ρούχα με φορτηγά «αλλά εμείς όλοι οι υπάλληλοι ήμασταν εκεί, και δεν τους αφήναμε!»

«Στις 8 Οκτωβρίου κάναμε επίσχεση εργασίας και την προηγούμενη εβδομάδα μας έδωσαν τις απολύσεις μας, μόνο το χαρτί δηλαδή!»

Οι δυσκολίες όμως που αντιμετώπισαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν εδώ και έναν χρόνο είναι τεράστιες, όπως μας είπε.

«Όλοι οι υπάλληλοι όλο αυτό το διάστημα δεν μπορούσαν να πιάσουν αλλού δουλειά, γιατί φαινόταν ότι δουλεύουν στην επιχείρηση, ούτε κάρτα ανεργίας μπορούσαν να βγάλουν. Μέχρι τώρα όποιος ήθελε μπορούσε να πιάσει δουλειά αλλά θα έχανε το δικαίωμα να διεκδικήσει τις αποζημιώσεις και τα δεδουλευμένα του» κατέληξε ο 30χρονος Στάθης.

Αυτό που περιμένουν τώρα είναι κάποια δικαίωση...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top