Στην ανεργία οι κλέφτες κινητών: Οι συσκευές θα κλειδώνουν μόνες τους και δεν θα λειτουργούν

Σε εφαρμογή νέος κανονισμός που προστατεύει τα κινητά σας

Στην ανεργία οι κλέφτες κινητών: Οι συσκευές θα κλειδώνουν μόνες τους και δεν θα λειτουργούν

​Θυμάστε στην τηλεοπτική σειρά «Επικίνδυνες Αποστολές» που το μαγνητοφωνημένο μήνυμα με την αποστολή των ειδικών πρακτόρων αυτοκαταστρεφόταν; Ε… κάτι τέτοιο θα γίνεται από εδώ και πέρα και με τα έξυπνα κινητά σας, ώστε να αποτρέπονται οι επίδοξοι κλέφτες από το να σας τα αρπάξουν.

Εντάξει, αν κάποιος ληστής σας αρπάξει το πανάκριβο κινητό σας, αυτό δεν θα εκραγεί στα χέρια του, αλλά με τον νέο κανονισμό που προωθεί η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών (ΕΕΤΤ), θα κλειδώνουν μόνες τους και θα αχρηστεύονται.

Ο κανονισμός αναμέ��εται να τεθεί σε εφαρμογή τον επόμενο μήνα και σύμφωνα με αυτόν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα προχωρούν σε φραγή από το δίκτυό τους, των κινητών τηλεφώνων που έχουν κλαπεί.

Αν λοιπόν κάποιος σας κλέψει το κινητό σας τηλέφωνο, αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να δηλώσετε αμέσως την απώλειά του στην εταιρεία που ανήκει το δίκτυό σας. Θα δίνετε τον μοναδικό κωδικό ταυτότητας που έχει η συσκευή σας και αμέσως θα κλειδώνει και η κάρτα sim, αλλά και η ίδια η συσκευή.

Αυτό φυσικά σημαίνει ότι οι εταιρείες θα πρέπει να έχουν λίστες με τους αριθμούς IMEI των συσκευών για να μπορέσει να εφαρμοστεί αποτελεσματικά ο κανονισμός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top