Παπαγεωργόπουλος: Δεν ήταν δουλειά μου να ελέγχω τι έπαιρνε ο Σαξώνης

Ξεσπάθωσε στο δικαστήριο ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Παπαγεωργόπουλος: Δεν ήταν δουλειά μου να ελέγχω τι έπαιρνε ο Σαξώνης

Στο επίκεντρο του Π��νταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που εξετάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση της υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, βρέθηκε απόφαση του τέως δήμαρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, σύμφωνα με την οποία, από το 2002, είχε απαγορευθεί ρητώς στον πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη να λαμβάνει μετρητά από την ταμειακή υπηρεσία του δήμου.

Η απόφαση αυτή, την οποία εισηγήθηκε ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας, δεν εφαρμόστηκε όμως ποτέ στην πράξη.

"Θεώρησα ότι ο Σαξώνης ήταν διαχειριστής πληρωμών και συνέχισα να του δίνω μετρητά" τόνισε ο εισηγητής της συγκεκριμένης εντολής.

Επιμένοντας στο θέμα αυτό, το δικαστήριο απευθυνόμενο στον τέως δήμαρχο τον ρώτησε εάν γνώριζε ότι ο Π. Σαξώνης ��αρά την εντολή συνέχιζε να παίρνει μετρητά, με δεδομένο μάλιστα ότι είχε σχετική ενημέρωση από το ημερήσιο δελτίο ταμείου.

Ο Β. Παπαγεωργόπουλος επεσήμανε ότι δεν ήταν δουλειά του να ελέγχει τους ταμίες, ούτε τη λειτουργία της ταμειακής υπηρεσίας.

"Θα ελέγξει ο δήμαρχος την ταμειακή υπηρεσία;" διερωτήθηκε, προσθέτοντας ότι την αρμοδιότητα αυτήν την είχε εκχωρήσει στους αντιδημάρχους Οικονομικών και στους προϊσταμένους των οικονομικών υπηρεσιών.

"Παρακολουθούσα μόνο πόσα χρήματα είχε ο δήμος, γιατί έπρεπε να ενημερώνω το δημοτικό συμβούλιο" επεσήμανε, υπογραμμίζοντας για άλλη μία φορά ότι τον Π. Σαξώνη δεν τον γνώριζε.

"Πρώτη φορά τον γνώρισα στο δικαστήριο" είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top