ΑΠΘ: Στη Σύγκλητο το θέμα του τυφλού μαθητή που δεν έγινε δεκτός

«Είναι παράλογο να αποκλείονται νέοι με αναπηρίες από το πανεπιστήμιο»

 ΑΠΘ: Στη Σύγκλητο το θέμα του τυφλού μαθητή που δεν έγινε δεκτός
Την επόμενη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) θα απασχολήσει το θέμα του τυφλού μαθητή Αργύρη Κουμτζή, η αίτηση του οποίου για φοίτηση στο τμήμα Φυσικής απορρίφθηκε, όπως δήλωσε ο πρύτανης του πανεπιστημίου, Ιωάννης Μυλόπουλος.

Σε ανακοίνωση του κ. Μυλόπουλου και του αναπληρωτή Πρύτανη Ιωάννη Παντή τονίζεται ότι η Παιδεία δεν επιτρέπει αποκλεισμούς, ειδικά στην εποχή που η τεχνολογική εξέλιξη δίνει απαντήσεις ακόμη και στα πιο δύσκολα προβλήματα, φτάνοντας μέχρι την εξ αποστάσεως εκπαίδευση ακόμη και στην επιστημονική περιοχή της χειρουργικής.

«Είναι παράλογο να αποκλείονται νέοι με αναπηρίες από τις σπουδές στο πανεπιστήμιο» σημειώνεται, ενώ η κατάσταση που δημιουργήθηκε χαρακτηρίζεται εξαιρετικά δυσάρεστη για όλους και ιδιαίτερα για το ΑΠΘ.

Στην περίπτωση του Αργύρη Κουμτζή, σημειώνεται, εφαρμόστηκε μια πρόβλεψη του εσωτερικού κανονισμού του Τμήματος Φυσικής, ο οποίος «ασφαλώς και χρειάζεται ανανέωση και προσαρμογή στα σημερινά δεδομένα. Όπως επίσης απαιτείται και η πρόβλεψη ενιαίων ρυθμίσεων και προϋποθέσεων για την εισαγωγή σε όλα τα ομοειδή τμήματα σπουδών των ελληνικών πανεπιστημίων».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top