Ταυτοποιήθηκε το DNA του Τούρκου τρομοκράτη στις υποθέσεις Χίου και Τριανδρίας

Ασκήθηκαν διώξεις σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων για τη γιάφκα στου Γκύζη

Ταυτοποιήθηκε το DNA του Τούρκου τρομοκράτη στις υποθέσεις Χίου και Τριανδρίας
Διώξεις ασκήθηκαν σε βάρος των τεσσάρων Τούρκων πολιτών, κουρδικής καταγωγής που συνελήφθησαν την Δευτέρα. Οι διώξεις αφορούν σε συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής και προμήθειας εκρηκτικών υλών προς εξυπηρέτηση σκοπών τρομοκρατίας, τρομοκρατική πράξη με προμήθεια εκρηκτικών υλών, τρομοκρατική πράξη με διακκεριμένη περίπτωση όπλων, πλαστογραφία κατ΄εξακολούθηση και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στον ανακριτή.

Την ίδια ώρα, η Ελληνική Αστυνομία παρουσίασε στοιχεία για τη σύλληψη των τεσσάρων τούρκων πολιτών κουρδικής καταγωγής, που κατηγορούνται για τρομοκρατική δράση στην Τουρκία.

Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι το DNA του 49χρονου συλληφθέντα ταυτοποιήθηκε με γενετικό υλικό που βρέθηκε σε ιμάντα αντιαρματικής ρουκέτας, σε σημαιάκια με την ένδειξη DHKP-C και σε κινητό τηλέφωνο, τα οποία είχαν κατασχεθεί σε πλωτό σκάφος στην υπόθεση της Χίου τον Ιούλιο του 2013.

Το DNA του ίδιου συλληφθέντα ταυτοποιήθηκε με γενετικό υλικό που βρέθηκε σε αντικείμενα κατά την έρευνα σε σπίτι την οδό Μιαούλη 51, που σχετίζονταν με τη διερεύνηση της υπόθεσης στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top