Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι σε Νέα Πέραμο και Ωρωπό για τις αυξήσεις στα διόδια

Ακριβή πλέον και η διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι σε Νέα Πέραμο και Ωρωπό για τις αυξήσεις στα διόδια

Στην Νέα Πέραμο, το γνωστό Μεγάλο Πεύκο, χιλιάδες κάτοικοι εργάζονται σε επιχειρήσεις και βιομηχανίες διπλανών περιοχών της Δυτικής Αττικής, στον Ασπρόπυργο, την Ελευσίνα, την Μάνδρα και την Μαγούλα και οι αυξήσεις στα διόδια, τους έχουν αναστατώσει.

Συγκεκριμένα, πριν από την αύξηση των διοδίων, ένας εργαζόμενος για να πάει στη δουλειά του έμπαινε δωρεάν στην Εθνική οδό και έβγαινε δωρεάν από τα διόδια της Ελευσίνας ενώ για να επιστρέψει στο σπίτι του, πλήρωνε 3 ευρώ και 20 λεπτά στα διόδια της Ελευσίνας.

Μετά την αύξηση, ο ίδιος εργαζόμενος μπαίνει μεν δωρεάν στην εθνική οδό, άλλα σε λίγα χιλιόμετρα πληρώνει 2 ευρώ και 10 λεπτά για να βγε�� από τα διόδια της Ελευσίνας ενώ το βραδύ για να επιστρέψει σπίτι του, πληρώνει 2 ευρω και 10 λεπτά για να μπει στα διόδια της Ελευσίνας.

Δηλαδή για το ίδιο δρομολόγιο, τώρα πληρώνει συνολικά 4,20 ευρώ ενώ πριν πλήρωνε 3,20 ευρώ.

Αυτή η αύξηση του ενός ευρώ την ήμερα αθροίζεται σε 25 ευρώ το μήνα.
Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο ποσό που χρειάζεται η οικογένεια για το γάλα του μήνα για δυο παιδιά.

Οι κάτοικοι πάλι των Αφιδνων αλλά και του Ωρωπού, είτε μένουν μόνιμα εκεί, είτε έχουν εξοχικά στην περιοχή και πηγαινοέρχονται το καλοκαίρι, ξεχειλίζουν από οργή, γιατί αυξήθηκαν και τα διόδια στις Αφιδνες από 2,10 σε 3,35 ευρώ . Πριν από την αύξηση πλήρωναν 4,20 ευρώ, 2,10 στις Αφιδνες προς Αθήνα και άλλα 2,10 ευρώ για να επιστρέψουν, ενώ τώρα καλούνται να πληρώσουν 6,70 ευρώ .

Και η διαδρομή όμως Αθήνα-Θεσσαλονίκη με αυτοκίνητο έχει ακριβύνει σημαντικά.
Για ένα ταξίδι με επιστροφή τα διόδια από 44,30 ευρώ που στοίχιζαν, αυξήθηκαν σε 56,10 ευρώ. Την ίδια ώρα, τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Θεσσαλονικη με επιστροφή, στοιχίζουν μόνο 35,99 ευρώ. Δηλαδή πολύ φθηνότερα από τα διόδια, αφού το αεροπορικό εισιτήριο στοιχίζει τα δυο τρίτα του πόσου που θα πληρώσουμε συνολικά στα αλλεπάλληλα "κουβούκλια" των διοδίων.

Βέβαια αυτό ισχύει μόνο όταν στο αυτοκίνητο ταξιδεύει ένας και όχι ολόκληρη οικογένεια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top