Τι αναφέρει στην απολογία του για τα δάνεια του ΤΤ ο Άγγελος Φιλιππίδης

Παραθέτει λεπτομερείς αναλύσεις και οικονομικά στοιχεία

Τι αναφέρει στην απολογία του για τα δάνεια του ΤΤ ο Άγγελος Φιλιππίδης

Λεπτομερείς αναλύσεις και οικονομικά στοιχεία παραθέτει ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης στην πολύωρη απολογία του ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς που ξεκίνησε λίγο μετά τις εννιά το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Ο κατηγορούμενος για απιστία και απάτη κατά του Δημοσίου, παρέδωσε υπόμνημα 300 σελίδων και επιχειρεί να πείσει ανακριτή και εισαγγελέα ότι δεν προκλήθηκε ζημιά στην τράπεζα από τα δάνεια που ενέκρινε.

"Θα δώσω τη μάχη του αυτονόητου προκειμένου να μπορούν οι τράπεζες να κάνουν τη δουλειά τους. Αν χάσω οι εισαγγελείς θα εγκρί��ουν τα δάνεια" δήλωσε ο κ. Φιλιππίδης προσερχόμενος το πρωί της Δευτέρας στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, φέρεται να υποστηρίζει ότι:

- Το δάνειο προς επιχείρηση του ζεύγους Γριβέα, που είναι εκζητούμενοι από τις βρετανικές Αρχές, χορηγήθηκε σε μία εταιρεία με καλή εικόνα και πολυετή παρουσία στον χώρο των συνεδρίων.

-Το δάνειο προς στην εταιρεία Alapis, συμφερόντων του προφυλακισμένου για την υπόθεση της Proton bank, επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, χορηγήθηκε με όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις και σε χρόνο που η εταιρία -παρότι είχε λάβει και άλλο δάνειο 600 εκατ. ευρώ- είχε ήδη προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 460 εκατ. ευρώ. Αναφέρει επίσης πως την επίμαχη χρονική περίοδο η αξία της μετοχής ήταν 24- 26 ευρώ.

-Τα δάνεια προς εταιρίες του ομίλου του Δημήτρη Κοντομηνά είχαν εξασφαλίσεις για την τράπεζα. Χαρακτηρίζει επίσης ο κ. Φιλιππίδης επωφελή για το ΤΤ τη σύμβαση της τράπεζας με τον επιχειρηματία για συνεργασία τους μέσω της εταιρείας Best Line στον τομέα των πιστωτικών καρτών. Ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστηρίζει ότι επί διοίκησής του, το ΤΤ απέκτησε υψηλά μερίσματα.

-Τέλος για τα δάνεια σε επιχειρήσεις συμφερόντων Π. Ευθυμίου -για τα οποία εκδόθηκε δεύτερο ένταλμα σύλληψής του- ο κ. Φιλιππίδης φέρεται να αμφισβητεί τη δίωξη που του ασκήθηκε καθώς, όπως λέει, η δανει��δότηση εξυπηρετείται κανονικά από άλλον επιχειρηματία ο οποίος έχει αγοράσει τις επίμαχες εταιρίες.

Πληροφορίες αναφέρουν ακόμα ότι ο πρώην ισχυρός άνδρας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, θα προσκομίσει κρίσιμα έγγραφα όσον αφορά τις συνθήκες επιστροφής του ώστε να αποδείξει ότι δεν έφτασε στην Ελλάδα υπό καθεστώς απέλασης ή υπό καθεστώς διακριτικής συνοδείας αστυνομικών κατά την επιβίβασή του στο αεροπλάνο από την Κωνσταντινούπολη. Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει μάλιστα ότι γύρισε οικειοθελώς για να κριθεί πριν καν ενεργοποιηθεί το δεύτερο αίτημα έκδοσής του και ενώ το πρώτο είχε ήδη απορριφθεί από την τουρκική δικαιοσύνη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top