Αυτό και αν είναι: Ο υπουργός Μετανάστευσης είχε... παράνομη αλλοδαπή υπηρέτρια

Δείτε τι υποστήριξε για το γεγονός - Υπέβαλλε την παραίτησή του

Αυτό και αν είναι: Ο υπουργός Μετανάστευσης είχε... παράνομη αλλοδαπή υπηρέτρια

Την παραίτησή του μετά την αποκάλυψη πώς η οικιακή του βοηθός είναι παράνομα στην Βρετανία υπέβαλλε ο υπουργός Μετανάστευσης της Μ. Βρετανίας, Μαρκ Χάρπερ.

Ο Μαρκ Χάρπερ έδινε «αγώνα» το τελευταίο διάστημα προκειμένου να πείσει τους Βρετανούς, ότι πρέπει να περάσει ο νέος πιο αυστηρός νόμος κατά της λαθρομετανάστευσης στην Βρετανία, τον οποίο ο ίδιος δημιούργησε.

Λίγο πριν τον καταθέσει όμως, αποφάσισε να ελέγξει τα έγγραφα της δικής του οικιακής βοηθού και τότε ανακάλυψε ότι ήταν… πλαστά.

Όπως υποστήριξε ο ίδιος τουλάχιστον στην επιστολή παραίτησής του προς τον πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, όταν την είχε προσλάβει, εκεί��η του έδειξε έγγραφα, τα οποία μάλιστα είχε ελέγξει τόσο το 2007 όσο και το 2012.

Παρόλα αυτά διευκρίνισε ότι σε κάποια από αυτά δεν είχε πρόσβαση και όταν τον περασμένο μήνα ζήτησε από την καθαρίστρια να του τα παραδώσει διαπίστωσε με την αρμόδια υπηρεσία μετανάστευσης ότι δεν έχει μόνιμη άδεια παραμονής στη Μ. Βρετανία.

Μόλις ενημερώθηκε… παραιτήθηκε για να δώσει το καλό παράδειγμα.

«Υπό αυτές τις συνθήκες αποφάσισα ότι ο σωστός δρόμος για εμένα είναι να επιστρέψω στα έδρανα ως βουλευτής. Λυπάμαι για αυτή την ντροπιαστική κατάσταση», δήλωσε.

Ο Κάμερον πάντως έκανε αμέσως δεκτή την παραίτηση του… με λύπη βέβαια, όπως ανακοίνωσε, ενώ υπογράμμισε ότι δεν αποδεικνύεται από πουθενά πώς ο κ. Χάρπερ γνώριζε ότι μια λαθρομετανάστρια στο σπίτι του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top