Πέντε φορές ισόβια για τον πενταπλό φόνο στην Αγία Νάπα

Η μεγαλύτερη ποινή στα δικαστικά χρονικά της Κύπρου

Πέντε φορές ισόβια για τον πενταπλό φόνο στην Αγία Νάπα

Την μεγαλύτερη ποινή στα δικαστικά χρονικά της Κύπρου επέβαλε το κακουργιοδικείο της Λάρνακας, στους δύο Έλληνες δράστες της πενταπλής εν ψυχρώ δολοφονίας που έγινε τον Ιούνιο του 2012 στην Αγία Νάπα, σε ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα της Κύπρου.

Οι δράστες κρίθηκαν ένοχοι χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Στην πολύκροτη δίκη προβλήθηκαν συγκλονιστικά βίντεο από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της περιοχής που είχαν καταγράψει καρέ - καρέ την δολοφονική ενέδρα.

Σοκάρει η στιγμή της δολοφονίας

Ο 30χρονος εκτελεστής πλησίασε πεζός το αυτοκίνητο του Κύπριου επιχειρηματία που ήταν ο στόχος και άνοιξε πυρ δολοφονώντας μέσα σε μόλις δέκα δευτερ��λεπτα, πέντε άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας.

Το οδηγό του επιχειρηματία τον πυροβόλησε μάλιστα πισώπλατα. Ο άτυχος άνδρας πρόλαβε να βγει από το αυτοκίνητο αλλά στην προσπάθειά του να κρυφτεί τρέχοντας στο δρόμο δέθηκε την χαριστική βολή και έπεσε νεκρός στην άσφαλτο.

Οι δύο ισοβίτες στην Κύπρο, έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτημα για απονομή χάριτος μετά από 60 χρόνια στη φυλακή.

Ύποπτος για επαφές με καταζητούμενους για ένοπλη δράση

Αν και ο 30χρονος εκτελεστής της Αγίας Νάπας, ήταν κρατούμενος στις Κυπριακές φυλακές όταν δολοφονήθηκαν τα δύο μέλη της Χρυσής Αυγής, οι Κύπριοι αστυνομικοί ωστόσο έκαναν έφοδο στο κελί του, αναζητώντας κάποιο κινητό τηλέφωνο ή κάποια στοιχεία που θα μπορούσαν να φωτίσουν την στυγερή δολοφονία του Νέου Ηρακλείου.

Κι αυτό γιατί ο 30χρονος ήταν στενός φίλος με έναν αντιεξουσιαστή που καταζητείται για κατοχή και μεταφορά βαρύ οπλισμού που βρέθηκε στο χώρο αποσκευών ενός αυτοκινήτου που είχε νοικιάσει. Πριν από δύο χρόνια έμεναν μαζί σε ένα κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη στην περιοχή των Εξαρχείων.

Αυτός ο άνδρας που τώρα καταζητείται μπήκε στο στόχαστρο της αντιτρομοκρατικής ως ένας από τους υπόπτους για την διπλή δολοφονία του Νέου Ηρακλείου, καθώς είχε χτυπήσει στο πόδι από τροχαίο ατύχημα και το χαρακτηριστικό βάδισμά του μοιάζει με αυτό του στυγερού δολοφόνου των μελών της Χρυσής Αυγής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top