Προκαταρκτική για την αύξηση της τιμής του φρέσκου γάλακτος

"Πόλεμος" μετά την αποκάλυψη ότι το γάλα πωλείται 5% ακριβότερα

Προκαταρκτική για την αύξηση της τιμής του φρέσκου γάλακτος

"Πέντε τοις εκατό" ακριβότερο φτάνει το γάλα ελληνικών γαλακτοβιομηχανιών στο ψυγείο του καταναλωτή τις τελευταίες ημέρες, όπως σας ενημερώσαμε και με προηγούμενη ανάρτηση.
Αυτό προέκυψε από τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, για τα οποία ο εισαγγελέας αγορανομίας διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι λίγοι οι καταναλωτές που έχουν καταφύγει στο εισαγόμενο γάλα, αφού βρίσκουν την τιμή του ελληνικού, απλησίαστη!

Εντύπωση προκαλεί και η τακτική συγκεκριμένης βιομηχανίας, η οποία έχει ανεβάσει την τιμή του λίτρου 6 με 8 λεπτά, σύμφωνα με το παρα��ηρητήριο τιμών.

Αυξήσεις παρατηρούνται και στο γάλα υψηλής παστερίωσης σε δύο εταιρείες, με τους κύκλους του υπουργείου ανάπτυξης να υποστηρίζουν πως οι τιμές έχουν αυξηθεί λόγω των διεθνών συγκυριών καθώς υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση από την Κίνα και αναστολή εξαγωγών από την Αργεντινή. Στόχος του υπουργείου, όπως λένε, είναι να μειωθούν το συντομότερο οι τιμές και να προωθηθούν τα ελληνικά προϊόντα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) πάντως, η τιμή του φρέσκου γάλακτος αυξήθηκε κατά 3,5% από τον Δεκέμβρη του 2012 μέχρι τον ίδιο μηνά του 2013 την ώρα που η χώρα βρίσκεται στον έκτο χρόνο ύφεσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top