ΑΥΤΗ είναι η 14η γυναίκα θανατοποινίτης που εκτελέστηκε στις ΗΠΑ

Είχε ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου τον ανάπηρο σύντροφό της

ΑΥΤΗ είναι η 14η γυναίκα θανατοποινίτης που εκτελέστηκε στις ΗΠΑ
Η 59χρονη θανατοποινίτης, Σούζαν Μπάσο, έγινε η 14η γυναίκα που εκτελέστηκε στις ΗΠΑ από το 1976 όπου το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας επανέφερε την θανατική ποινή.

Η Μπάσο η οποία ήταν παραπληγική και κινείτο με αναπηρικό αμαξίδιο, εκτελέστηκε στο Τέξας στις 18:26 ώρα κεντρικών ΗΠΑ με θανατηφόρο ένεση στο θάλαμο θανατοποινιτών της φυλακής Χάντσιβιλ.

Η γυναίκα είχε καταδικαστεί σε θανατική ποινή τον Σεπτέμβριο του 1999 ως ο εγκέφαλος μια ομάδας πέντε ατόμων για την απαγωγή, τον βασανισμό και τελικά τον ξυλοδαρμό έως θανάτου, του πνευματικά ανάπηρου συντρόφου της, με σκοπό να αποκομίσει οφέλη από τα χρήματα της ασφάλισής του.

Ο Λουίς «Μπάντι» Μούσο ένας διανοητικά καθυστερημένος άντρας ηλικίας 59 ετών, είχε υποστεί απάνθρωπα βασανιστήρια από πέντε απαγωγείς επικεφαλής των οποίων είχε κριθεί ότι ήταν η σύντροφός του. Οι απαγωγείς είχαν κάψει το σώμα του άτυχου άντρα με τσιγάρα και τον είχαν ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου με ζώνες, ρόπαλα του μπέιζμπολ και μπότες με καρφιά. Το πτώμα του παραμορφωμένο, με πολλαπλές κακώσεις και κατάγματα, είχε εντοπιστεί στην άκρη ενός δρόμου κοντά στο Χιούστον, τον Αύγουστο του 1998, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Όλες οι αιτήσεις αναστολής της θανατικής ποινής που είχε υποβάλει η Μπάσο με τελευταία την προσφυγή της στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ - λίγες ώρες πριν από την εκτέλεσή της - κατέπεσαν.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top