Σαρώνει η κακοκαιρία σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Ιράν: Ρεκόρ χιονόπτωσης-Χιλιάδες χωρίς ρεύμα

Πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Βολιβία με νεκρούς και χιλιάδες άστεγους

Σαρώνει η κακοκαιρία σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Ιράν: Ρεκόρ χιονόπτωσης-Χιλιάδες χωρίς ρεύμα

Σαρώνει η κακοκαιρία Αμερική και Ευρώπη, με τις καταστροφές να είναι ανυπολόγιστες και χιλιάδες ανθρώπους να έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

  • ΡΕΚΟΡ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ:

Δεν λέει να ησυχάσει η Αμερική, καθώς πλήττεται από ΝΕΟ κύμα κακοκαιρίας, με τη Νέα Υόρκη να σημειώνει ρεκόρ χιονόπτωσης, και την πολιτεία του New Jersey να έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

«Το χιόνι πέφτει πιο γρήγορα απ΄ότι μπορούμε να φτυαρίσουμε» λέει ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, ενώ για αύριο Τετάρτη, το χιόνι προβλέπεται να φτάσει μέχρι και τα… 23 εκατοστά!

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες.

Χθες, Δευτέρα, ακυρώθηκαν 2.000 πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού στις ΗΠΑ, ενώ πάνω από 5.000 πτήσεις είχαν καθυστέρηση.

  • ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΥΣΤΡΙΑ:

Την ίδια στιγμή, σε κλοιό ψύχους βρίσκεται και η Νότια Αυστρία, όπου χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα λόγω του βαρύ χιονιά και της σφοδρής χιονόπτωσης.

Στις Αλπεις, οι πολύ ισχυρές χιονοπτώσεις καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολες τις επικοινωνίες και προκαλούν διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ενώ ακυρώθηκαν ορισμένα δρομολόγια αμαξοστοιχιών προς την Αυστρία.

  • Ο ΒΑΡΥΤΕΡΟΣ ΧΙΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ… 50 ΧΡΟΝΙΑ!

Την ίδια στιγμή, στο Ιράν οι κάτοικοι είναι αντιμέτωποι με τον βαρύτερο χιονιά εδώ και50 χρόνια!

iran1.jpg
480.000 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, με πολλές πόλεις και χωριά να μην έχουν ηλεκτροδότηση.

iran2.jpg
Ειδικά μέσα στο Σαββατοκύριακο, έπεσαν δυο μέτρα χιόνι σε κάποιες περιοχές, ενώ τα σχολεία έμειναν κλειστά σήμερα Τρίτη.

Χαρακτηριστικό είναι πως περίπου 11.000 άτομα κόλλησαν στο βαρύ χιονιά και διασώθηκαν την τελευταία στιγμή, ενώ 79 άτομα πήγαν στο νοσοκομείο εξαιτίας του κακού καιρού.

  • ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗ ΒΟΛΙΒΙΑ-29 ΑΤΟΜΑ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ:

Οι βιβλικές καταστροφές στη Βολιβία έχουν προκαλέσει μέχρι στιγμής το θάνατο 29 ανθρώπων.

bolivia1.jpg
Περισσότερες από 35.000 οικογένειες προσπαθούν να συνέλθουν από τις τεράστιες ζημιές που προκάλεσαν οι πλημμύρες, με πολλές απ΄αυτές να ψάχνουν στέγη στα καταφύγια, αφού τα σπίτια τους έχουν πλημμυρίσει , ενώ άλλα καταστράφηκαν ολοσχερώς από τις κατολισθήσεις.

bolivia2.jpg



Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top