Βουλευτής πήγε στη Βουλή με αλεξίσφαιρο γιλέκο!Την επόμενη φορά λέει θα πάει με κράνος!

Θέλησε έτσι να διαμαρτυρηθεί για τις βίαιες διαδηλώσεις

Βουλευτής πήγε στη Βουλή με αλεξίσφαιρο γιλέκο!Την επόμενη φορά λέει θα πάει με κράνος!

Φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, εισήλθε μια βουλευτής στην κοινοβουλευτική συνεδρίαση της Ουκρανίας που πραγματοποιήθηκε προχθές και στην οποία ο πρωθυπουργός της χώρας και το υπουργικό συμβούλιο, δήλωσαν την παραίτησή τους, στον απόηχο της πρόσφατης αναταραχής.
gilet4.jpg
Οι βίαιες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο και σε όλη τη χώρα, ως απάντηση ενάντια στους νόμους που απαγορεύουν τις διαδηλώσεις, οδήγησαν στο θάνατο τουλάχιστον πέντε άνθρωποι ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων μεταξύ της αστυνομίας και των ακτιβιστών.

Η Λέσια Όρομπετς, 31 ετών, δικηγόρος και μητέρα δύο παιδιών, είναι βουλευτής του κόμματος «Πατρίδα» της φυλακισμένης πρώην πρωθυπουργού, Γιούλια Τιμοσένκο. Την παραμονή της συνεδρίασης του κοινοβουλίου, την περασμένη Τρίτη, έγραψε στην σελίδα της στο Facebook, πως δεν επρόκειτο να παραστεί στην συνεδρίαση της Βουλής «καθώς δεν υπήρχε η παραμικρή βεβαιότητα πως μετά τη είσοδο, θα είχε τη δυνατότητα να βγει ξανά».

Ωστόσο, αποφάσισε να παραστεί, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο. Η 31χρονη βουλευτής δέχθηκε την επίθεση ενός βουλευτή των Regions στο πάνω μέρος του στήθους της, όταν η ίδια προσπάθησε να αποτρέψει μια ψεύτικη, όπως τη χαρακτήρισε, ψηφοφορία σχετικά με το νόμο για τους ομήρους.
gilet5.jpg

Όπως έγραψε και η ίδια στη σελίδα της στο Facebook, ήταν η δεύτερη φορά που της επιτέθηκε.Mάλιστα προειδοποίησε ότι την επόμενη φορά που θα παραστεί σε μια συνεδρίαση με τη «συμμορία» των Regions, εκτός από το αλεξίσφαιρο γιλέκο, θα φορά κράνος και θα κρατά ένα γουόκι-τόκι για να καλέσει αμέσως τις δυνάμεις ασφαλείας για βοήθεια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top