Ιταλία: «Είμαι νηφάλιος, για το κοινοβούλιο ανησυχώ»

Αναφέρθηκε στην ένταση που επικράτησε στη Βουλή

Ιταλία: «Είμαι νηφάλιος, για το κοινοβούλιο ανησυχώ»

Στην ένταση που επικράτησε στο ιταλικό κοινοβούλιο τις δυο τελευταίες ημέρες αναφέρθηκε ο πρόεδρος της δημοκρατίας της Ιταλίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο, κατά την σημερινή τελετή έναρξης του ιταλικού δικαστικού έτους.

«Είμαι νηφάλιος σε ό,τι με αφορά, αλλά ανησυχώ για το κοινοβούλιο», είπε ο Ιταλός πρόεδρος, αναφερόμενος τόσο στις διαμαρτυρίες των βουλευτών του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) του Μπέπε Γκρίλο μετά την έγκριση του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας της Ιταλίας, όσο και στην απόφαση του κινήματος αυτού να κινήσει την διαδικασία για να κατηγορηθεί ο πρόεδρος της δημοκρατίας για καταστρατήγηση του Συντάγματος και να αποπεμφθεί από το αξίωμα.

Ο Ναπολιτάνο είχε περιοριστεί την Τετάτρτη να δηλώσει σχετικά με την πρωτοβουλία για την αποπομπή του ότι «θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει ο νόμος».

Το M5S υποστηρίζει ότι ο Ιταλός πρόεδρος ευθύνεται για απόκρυψη στοιχείων περί διαπραγμάτευσης του ιταλικού κράτους με το οργανωμένο έγκλημα της Σικελίας την δεκαετία του 1990.

Η πλειονότητα των πολιτικών αναλυτών θεωρεί ότι είναι απίθανο να κατηγορηθεί ο Ναπολιτάνο για παραβίαση του Συντάγματος ή ακόμη περισσότερο για εσχάτη προδοσία, αφού η διαδικασία αποπομπής ακολ��υθείται μόνο υπό συγκεκριμένες περιστάσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top