Η μεγάλη απάτη με αναπάντητες κλήσεις στα κινητά: ΑΡΙΘΜΟΙ στους οποίους δεν πρέπει να απαντάτε

Κάντε ΚΛΙΚ και δείτε ποιοι είναι για να μην πέφτετε στην παγίδα των επιτήδειων

Η μεγάλη απάτη με αναπάντητες κλήσεις στα κινητά: ΑΡΙΘΜΟΙ στους οποίους δεν πρέπει να απαντάτε

Δέχεστε αναπάντητες κλήσεις στο κινητό σας από το εξωτερικό και κυρίως νυχτερινές ώρες ενώ δεν περιμένετε κανέναν να σας πάρει από κάποια άλλη χώρα; Προσοχή! Είναι απάτη!

Εδώ και λίγο καιρό, όπως σας είχαμε γράψει από το star.gr, διάφοροι επιτήδειοι έχουν σκεφτεί έναν καινούργιο τρόπο για να κερδίζουν χρήματα φουσκώνοντας τους λογαριασμούς των ανυποψίαστων χρηστών κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο

Πως ο χρήστης κινητής τηλεφωνίας πέφτει στην «παγίδα»

Μόλις ο έλληνας χρήστης εντοπίσει στο κινητό του την αναπάντητη κλήση, η πρώτη του κίνηση είναι να καλέσει πίσω για να δει ποιος τον έχει ζητήσει.

Έτσι πέφτει στην παγίδα, αφού οι αριθμοί αυτοί συνήθως είναι εξαιρετικά υψηλής χρέωσης και λίγα δευτερόλεπτα κλήσης αρκούν για να τον χρεώσουν από 10 έως 25 ευρώ!

Οι αριθμοί στους οποίους ΔΕΝ πρέπει να σηκώνετε το κινητό σας, ούτε να καλείτε πίσω

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εταιρειών, τρεις είναι οι ομάδες αριθμών του εξωτερικού από τους οποίους έχουν δεχθεί αναπάντητες κλήσεις έλληνες συνδρομητές. Συγκεκριμένα, οι περισσότερες κλήσεις έχουν γίνει από τους αριθμούς +375602605281, +37127913091 και +3598920111, καθώς και από άλλους αριθμούς που αρχίζουν από +375 ή +371 ή +359.

Το +375 είναι ο διεθνής κωδικός της Λευκορωσίας, το +371 είναι ο κωδικός για τη Λετονία, ενώ το +359 είναι από τη γειτονική Βουλγαρία. Ανάλογα με τη γεωγραφική θέση του καθενός από τα θύματα στην Ελλάδα, όσοι καλούν πίσω τους αριθμούς αυτούς χρεώνονται κατ' ελάχιστο με τα διεθνή τέλη κλήσεων, ένα μέρος των οποίων πιθανότατα καταλήγει στους απατεώνες που κάνουν τις αναπάντητες κλήσεις.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top