Τι λένε οι σεισμολόγοι για τον εγκέλαδο που ταρακούνησε την Κεφαλλονιά

Εμφανίζονται καθησυχαστικοί

Τι λένε οι σεισμολόγοι για τον εγκέλαδο που ταρακούνησε την Κεφαλλονιά
Στο κεντρικό δελτίο του Star φιλοξενήθηκαν σεισμολόγοι, οι οποίοι έκαναν τις δικές τους εκτιμήσεις σχετικά με την σεισμική δόνηση των 5.8 ρίχτερ που ταρακούνησαν την Κεφαλλονιά.

Αρχικά, ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης εμφανίστηκε καθησυχαστικός: «Η δική μου εκτίμηση είναι πως πρόκειται για τον κύριο σεισμό. Πιστεύω πως θα υπάρξει μια πλούσια σεισμική ακολουθία. Ο χειρότερος σύμβουλος είναι ο πανικός γι’ αυτό τις επόμενες ημέρες οι κάτοικοι του νησιού δεν θα πρέπει να ανησυχούν. Θα πρέπει απλώς να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας».

Ο Αθανάσιος Γκανάς , σεισμολόγος και ερευνητής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τουλάχιστον για μία εβδομάδα και ίσως παραπάνω θα έχουμε πλούσια ακολουθία. Κατά 50% και παραπάνω πρέπει να είναι ο κύριος σεισμός. Ωστόσο για να είμαστε απολύτως σωστοί θα πρέπει για τις επόμενες ημέρες να λαμβάνονται τα μέτρα προστασίας».

Παράλληλα δεν παρέλειψε να προσθέσει πως το νησί θα άντεχε και μεγαλύτερο σεισμό εξαιτίας της καλής αντισεισμικής πολιτικής που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top