Πειθαρχικές ευθύνες για τις εισαγγελείς που έδωσαν άδεια στον Ξηρό

Τι αναφέρει το 15σέλιδο πόρισμά της έρευνας

Πειθαρχικές ευθύνες για τις εισαγγελείς που έδωσαν άδεια στον Ξηρό

Να παραπεμφθούν στο πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου οι δυο εισαγγελείς που συμμετείχαν στο Συμβούλιο των φυλακών που χορήγησε τις 7 άδειες σε 15 μήνες στον καταδικασμένο για τρομοκρατία, Χριστόδουλο Ξηρό, ζητεί με πόρισμά του, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευάγγελος Ζαχαρής.

Ο εισαγγελικός λειτουργός που διενήργησε σχετική έρευνα, στο έκτασης 15 σελίδων πόρισμά του καταλογίζει ευθύνες στις δυο αναπληρώτριες εισαγγελείς , οι οποίες συμμετείχαν στο συμβούλιο, για:

- Κακή εκτίμηση των πραγματικών δεδομένων και χαρακτηριστικών της υπόθεσης

- Μη σωστή εκτίμηση της επικινδυνότητας του κρατούμενου

Ο κ. Ζαχαρής, σύμφωνα με πληροφορίες ασκεί κριτική στο νόμο βάσει του οποίου χορηγούνται οι άδειες γιατι δεν γίνεται διάκριση μεταξύ των κρατουμένων και -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- χαρακτηρίζει τον νόμο άστοχο.

Ο εισαγγελέας πήρε καταθέσεις από τις δυο εμπλεκόμενες εισαγγελείς και ζητεί -σύμφωνα με πληροφορίες την πειθαρχική τους δίωξη- ενώ εξέτασε ως μάρτυρες και άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Το πόρισμα διαβιβάστηκε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, η οποία θα το μελετήσει πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια. Οι δυο εισαγγελείς αντιμετωπίζουν ακόμα και το ενδεχόμενο της προσωρινής παύσης από τα καθήκοντά τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top