Μετανιωμένος δηλώνει ο Σ. Ξηρός και αδειάζει ξανά τον αδελφό του, Χριστόδουλο

Ζητά αμνηστία λόγω των προβλημάτων υγείας του

Μετανιωμένος δηλώνει ο Σ. Ξηρός και αδειάζει ξανά τον αδελφό του, Χριστόδουλο

Ο Σάββας Ξηρός επιστρέφει ��αι αδειάζει για μια ακόμα φορά τον αδελφό του Χριστόδουλο και τις προσπάθειές του να αναβιώσει το τρομοκρατικό κλίμα που επικρατούσε την περίοδο που δρούσε η 17Ν.

Δεν διστάζει μάλιστα να ζητήσει αμνηστία για τα μέλη της 17Ν, υποστηρίζοντας ότι από αυτό μπορούν να κερδίσουν περισσότερα η κοινωνία και η πολιτεία. Ξεκαθάρισε μάλιστα για μια ακόμα φορά ότι ο κύκλος της τρομοκρατικής οργάνωσης έχει κλείσει και πρόσθεσε ότι οι εποχές απαιτούν μαζική και όχι ατομική δράση.

Μιλώντας δε για τον αδελφό του, αποστασιοποιήθηκε τονίζοντας ότι τ��ρα δεν έχει ανάγκη ο κόσμος να του υποδείξει τρόπους δράσης.

«Την περίοδο που έδρασε η 17Ν δεν φαινόταν τόσο πολύ ούτε η διαφθορά ούτε το πόσο ανάξιο είναι το πολιτικό προσωπικό να διαχειριστεί τις καταστάσεις της χώρας. Έτρεχαν τότε τα δανεικά και ζούσαν όλοι σε μια γυάλα ευδαιμονίας. Σήμερα πια όλα αυτά φαίνονται. Ο κόσμος είναι πιο συνειδητοποιημένος και δεν χρειάζεται κανένα να του υποδείξει τρόπους αντίδρασης. Τώρα είναι εποχή για μαζική και όχι ατομική δράση», είπε.

Ο Σάββας Ξηρός κράτησε όμως και τις αποστάσεις του από τον Α. Γιωτόπουλο και τις απόψεις του περί εμπλοκής μυστικών υπηρεσιών στην απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, υποστηρίζοντας ότι ο Λάμπρος της 17Ν είναι ο πιο απομονωμένος από όλους και δεν θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σε τέτοιου είδους πληροφορίες.

Δηλώνει μάλιστα μετανιωμένος που αφαίρεσε ζωές λέγοντας:

«Αυτό που θα άλλαζα αν μπορούσα, από αυτή την ιστορία θα ήταν να μην έχω αφαιρέσει ζωή. Αυτό θα με κυνηγάει για πάντα και δεν μπορώ να κάνω και τίποτα για να το αλλάξω. Στην ουσία αυτή την τιμωρία την περίμενα όλη μου την ζωή. Κάποιος που παλεύει για καλύτερη ζωή, όταν καταφεύγει σε ακραίες μεθόδους θα πρέπει να αποδεχθεί ότι σε κάποιο σημείο θα υποστεί και τις συνέπειες».

Τέλος, ζήτησε να του επιτραπεί να νοσηλευτεί στο σπίτι του, μιας και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει είναι πολύ σοβαρά.

«Ζητώ να μου επιτρέψουν να νοσηλευτώ στο σπίτι μου... έχω ήδη σηκώσει δυσανάλογο βάρος σε σχέση με τη συμμετοχή και το ρόλο μου στη 17Ν. Πιστεύω πως έχω ήδη εκπληρώσει τις ποινικές αξιώσεις της πολιτείας», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top