Φρούριο για δυο μέρες το κέντρο της Αθήνας: Μέτρα ασφαλείας για πιθανούς στόχους

Ενόψει της άτυπης Συνόδου υπουργών της Ε.Ε

Φρούριο για δυο μέρες το κέντρο της Αθήνας: Μέτρα ασφαλείας για πιθανούς στόχους

Μια "ομπρέλα" ασφαλείας θα δημιουργηθεί πάνω από την Αθήνα, με την πρωτεύουσα να θυμίζει φρούριο το διήμερο που ακολουθεί, ενόψει της άφιξης των υπουργών Δικαιοσύνης, Δημόσιας τάξης και Εσωτερικών της ευρωπαϊκής Ένωσης για την άτυπη σύνοδο στο Ζάππειο.

Ήδη τα μέρα ασφαλείας είναι αυστηρά, γύρω από τον χώρο διεξαγωγής του Συμβουλίου υπουργών.

Με το δάχτυλο στην σκανδάλη θα είναι την Τετάρτη οι ελεύθεροι σκοπευτές γύρω από το Ζάππειο, ειδικά μεταξύ 1:30-2.00 το μεσημέρι, όπου στον προαύλιο χώρο θα βρίσκονται για την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία οι υπουργοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ωστόσο κάποιοι Αθηναίοι, αλλά και Έλληνες από την μακρινή Αυστραλία που βρέθηκαν την Τρίτη στο Ζάππειο, και βρήκαν το χώρο περιφραγμένο με κάγκελα, δεν τους απασχολούσε τίποτε άλλο εκτός από την μεσημεριανή τους βόλτα.

Από την αστυνομία έχει στηθεί ολόκληρη επιχείρηση για να φτάσουν με ασφάλεια όλα τα μέλη των αποστολών στο χώρο του Ζαππείου όπου θα γίνει το συμβούλιο.
Πρεσβείες, οικονομικοί στόχοι, δημόσια κτίρια θα φρουρούνται διαρκώς και σε διπλή βάρδια, με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης να εξετάζεις σειρά μέτρων για πιθανούς στόχους, μετά και την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Οι επιτελείς του υπουργείου όμως μελετούν και μια σειρά άλλων μέτρων για την προστασία πιθανών στόχων. Ένα από αυτά είναι και η τοποθέτηση δικτύου καμερών ασφαλείας έξω από τα γραφεία και τα σπίτια τουλάχιστον πενήντα πολιτικών και ιδιωτών.

Οι κάμερες θα μεταδίδουν εικόνα απευθείας στο κέντρο επιχειρήσεων της αστυνομίας. Ακόμη υπάρχει η σκέψη να τοποθετηθούν συστήματα συνεγαρμού- πανικού στις σκοπιές ώστε σε περίπτωση κινδύνου των αστυνομικών να ενημερώνεται άμεσα το κέντρο.

Κάντε κλικ και δείτε το βίντεο...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top