Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και την καταβολή 100.000 λιρών Γριβέας - Βάτσικα

Κατασχέθηκαν μερικές από τις... βίλες και δεσμεύτηκαν λογαριασμοί

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και την καταβολή 100.000 λιρών Γριβέας - Βάτσικα

Πρώτη ανάρτηση: 22/01/2014 18:20

Συνελήφθησαν από τις βρετανικές αρχές και μετά... αφέθηκαν ελεύθεροι με την καταβολή 100.000 λιρών και την επιβολή περιοριστικών όρων ο Κυριακός Γριβέας και η Αναστασία Βάτσικα.

Ο επιχειρηματίας και η γυναίκα του είναι κατηγορούμενοι για το μεγάλο σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και είχε εκδοθεί σε βάρος τους διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Μια ολόκληρη εβδομάδα οι Βρετανοί αστυνομικοί είχαν γίνει η σκιά του ζεύγους. Όπως μετέφεραν στους Έλληνες αξιωματικούς οι βρετανοί συνάδελφοι τους, αν και ο Άγγλος συνήγορος τους είχε επικοινωνήσει τουλάχιστον δυο φορές μαζί τους, φαινόταν ότι δεν είχαν πρόθεση να παραδοθούν.

Το πρωί λοιπόν και με την βοήθεια της Ιντερπόλ συνελήφθησαν στο Μάντσεστερ.

Αμέσως μετά την εμφάνιση τους στο δικαστήριο αφέθηκαν ελεύθεροι καταβάλλοντας εγγύηση 50.000 λιρών ο καθένας και με την προϋπόθεση να παρουσιάζονται τρεις φορές την εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα, ενώ απαγορεύεται η έξοδος τους από τη χώρα.

Ο συνήγορος του ζεύγους, Γ. Καψής, υποστηρίζει ότι ο κ. Γριβέας και η σύζυγός του είναι από τους επιχειρηματίες εκείνους που πέφτουν μαζί με τις επιχειρήσεις τους και αυτό θα αποδειχθεί κατά την πορεία των ερευνών.

«Δυστυχώς, μία εταιρεία με διεθνή δραστηριότητα και αναγνώριση, με δυναμική που ξεπερνούσε τα όρια της Ελλάδας, με ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια ανάπτυξης, καταστράφηκε παίρνοντας μαζί της ότι χτίζανε 20 χρόνια με σκληρή δουλειά», λέει μεταξύ άλλων.

Τα εκατομμύρια στους λογαριασμούς και τα χλιδάτα σπίτια που δημεύονται

Οι λογαριασμοί τους σύμφωνα με πληροφορίες σε Ελλάδα, Ελβετία, Κύπρο και Αγγλία έχουν δεσμευτεί από τις αρχές, ενώ έχουν κατασχεθεί μέχρι στιγμής και μερικά από τα σπίτια τους, όπως η πετρόκτιστη βίλα στην Πεντέλη, ο πύργος στην Μάνη και το εξοχικό στην Ευρυτανία.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές η έκδοση του ζεύγους, που κατηγορείται ότι πήρε θαλασσοδάνειο ύψους 17 χιλιάδων ευρώ από το Τ.Τ. μπορεί να καθυστερήσει λόγω του ειδικού Βρετανικού δικονομικού συστήματος.

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες στο βίντεο από το δελτίο του Star...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top