Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες: Παραλίγο να κάψουν ζωντανό τον Μανώλη Καραμολέγκο

Καρέ καρέ το θρίλερ της απαγωγής του γνωστού αρτοβιομήχανου

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες: Παραλίγο να κάψουν ζωντανό τον Μανώλη Καραμολέγκο

​Σοκάρουν οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την απαγωγή του Μανώλη Καραμολέγκου….

Οι απαγωγείς παραλίγο να κάψουν ζωντανό τον γνωστό αρτοβιομήχανο, μέσα στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου, επειδή πανικοβλήθηκαν όταν μπλόκαραν οι ηλεκτρικές κλειδαριές.

«Στο ταξί ήμουν δεμένος χειροπόδαρα και φιμωμένος . Ένιωσα κάποια στιγμή τον αέρα να λιγόστευε και ότι ήμουν πολύ κοντά στο τέλος» είπε ο επιχειρηματίας στους αστυν��μικούς

Όπως προκύπτει από τις έρευνες και τις καταθέσεις των πρωταγωνιστών, ο Μανώλης Καραμολέγκος μόλις συνήλθε από τα χτυπήματα μέσα στο σκοτάδι του πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του και χωρίς τα μυωπικά γυαλιά του, που είχαν σπάσει οι απαγωγείς, έκοψε τα καλώδια των πίσω φώτων και της κλειδαριάς του πορτμπαγκάζ.

Όταν έφτασαν στον Άγιο Στέφανο και δεν μπορούσαν να ανοίξουν το πορτμπαγκάζ, οι απαγωγείς πανικοβλήθηκαν και ένας εξ αυτών πρότεινε να βάλουν φωτιά στο αυτοκίνητο και να το κάψουν μαζί με το θύμα τους για να σβήσουν τα ίχνη τους.

Στο άκουσμα της φριχτής αυτής ιδέας, ο αρτοβιομήχανος, διατηρώντας την ψυχραιμία του, προσπάθησε να τους καθησυχάσει και να τους καθοδηγήσει για να γλιτώσει τη ζωή του. Τους καθοδήγησε πώς να τρυπήσουν την πλάτη του πίσω καθίσματος για να μην σκάσει από ασφυξία και τους έστειλε να βρουν μία ψαλίδα κοπής μετάλλων, με την οποία έκοψαν τη λαμαρίνα του πορτμπαγκάζ.

«Σκεφτόμουν πως θα επιβιώσω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Καραμολέγκος, περιγράφοντας το συμβάν.

Κατά τη διάρκεια δε των διαπραγματεύσεων οι απαγωγείς περιέφεραν τον αρτοβιομήχανο φιμωμένο και δεμένο με χειροπέδες μέσα στο πορτμπαγκάζ του ταξί, το οποίο είχαν αρπάξει από τον ιδιοκτήτη του στις 13 Δεκεμβρίου.

Κορυφαία στιγμή της υπόθεσης ήταν όταν ο αρτοβιομήχανος κατάφερε να ψήσει τον απαγωγέα να τον αφήσει ελεύθερο και να παραδοθεί. Όπως είπε στους αστυνομικούς, αυτό που τον βοήθησε , ήταν ότι στην περιοχή ακούγονταν περιπολικά με σειρήνες αλλά και το γεγονός ότι ο Μολδαβός καλούσε στο τηλέφωνο τους συνεργούς του και δεν τους έβρισκε…

Οι δύο Μολδαβοί, που συνελήφθησαν, ομολόγησαν πως κατέστρωσαν το σχέδιο τον τελευταίο μήνα μαζί με τον Έλληνα «εγκέφαλο» της απαγωγής. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν στη Λεωφόρο Λαυρίου τον δεύτερο Μολδαβό, που οδηγούσε το κλεμμένο ταξί, όμως ο τρίτος απαγωγέας, αλβανικής καταγωγής, κατάφερε να ξεφύγει τρέχοντας στα χωράφια και παραμένει ασύλληπτος.

Οι έρευνες της αστυνομίας για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη, με τις αρχές να προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τα δακτυλικά αποτυπώματα αρκετών ατόμων που βρέθηκαν μέσα στο ερημικό κρησφύγετο των απαγωγέων στην Κερατέα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top