Ολοκληρώθηκε η απολογία του Δημήτρη Κοντομηνά για το σκάνδαλο στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Σε λίγο η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για το αν θα κριθεί προφυλακιστέος

Ολοκληρώθηκε η απολογία του Δημήτρη Κοντομηνά για το σκάνδαλο στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Πρώτη ανάρτηση: 14/01/2014 07:33

Μίαμιση ώρα κράτησε περίπου η απολογία του Δημήτρη Κοντομηνά. Ο επιχειρηματίας που νοσηλεύεται φρουρούμενος με αναπνευστικά προβλήματα, έδωσε εξηγήσεις για το σκάνδαλο στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Όπως σας γράψαμε και νωρίτερα, λίγο μετά τις 10 το πρωί της Τρίτης, τον επισκέφθηκε στον 9ο όροφο ιδιωτικής κλινικής, ο ανακριτής διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης συνοδευόμενος από την επίκουρη εισαγγελέα διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου, προκειμένου να απαντήσει στα ερωτήματα για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν. Σύμφωνα με τους συνηγόρους του ο κ. Κοντομηνάς κατέθεσε πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα.

Ανακριτής και εισαγγελέας θα πραγματοποιήσουν διάσκεψη στη 13.00 στην Ευελπίδων και θα αποφασίσουν αν ο επιχειρηματίας θα κριθεί προφυλακιστέος ή όχι.

Ο ίδιος πάντως, με ανακοίνωση του, αρνείται τις κατηγορίες, τονίζοντας πως η αλήθεια θ’ αποκαλυφθεί.

ΠΟΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:

-Απάτη εις βάρος του Δημοσίου

-Άμεση συνέργεια σε απάτη κατ΄εξακολούθηση

-Ξέπλυμα μαύρου χρήματος

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΟΦΕΙΛΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙ ΤΟ Τ.Τ., ΥΨΟΥΣ 2.293.000 ΕΥΡΩ:

Την ίδια στιγμή όπως σας γράψαμε και χθες από το star.gr, εντύπωση προκαλεί το πρωτοφανές ύψος της οφειλής του Δ. Κοντομηνά, στην πιστωτική κάρτα που του είχε χορηγήσει το Τ.Τ.

Η εν λόγω κάρτα, ήταν χωρίς όριο και το χρέος σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, ανέρχεται σε 2.293.000 ευρώ!

Οι ανακριτικές αρχές, ερευνούν αν η χρήση της κάρτας με το ποσό αυτό –που ίσως να μην έχει προηγούμενο ακόμα και για ιδιοκτήτες των τραπεζών-, γινόταν μόνο για αγορές ή και για ανάληψη μετρητών.

200 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΖΗΜΙΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ:

Η επίκουρη εισαγγελέας διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου καταλογίζει στον επιχειρηματία συνολική ζημιά εις βάρος του πιστωτικού ιδρύματος, που ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια ευρώ (!), καθώς, εκτιμά ότι τα δάνεια που έλαβε ο επιχειρηματίας, αντί να χρησιμοποιηθούν ως κίνηση κεφαλαίου του ομίλου DEMCO, κατέληξαν σε άλλους προορισμούς.

Σύμφωνα με το πόρισμα από τα 21 εκατομμύρια, τα 14 εκ. ευρώ μπήκαν σε λογαριασμό της DΕΜΚΟ σε άλλη τράπεζα και 1,4 εκατομμύριο ευρώ κατέληξε σε προσωπικό λογαριασμό του Δημήτρη Κοντομηνά. 'Άλλα 4,4 εκ. μπήκαν σε λογαριασμό της SIXOMEN που είναι εταιρία του ίδιου επιχειρηματία και από εκεί κατέληξαν σε προσωπικό λογαριασμό του κυρίου Κοντομηνά, όπως σας είχαμε πει.

Την επόμενη μέρα όλο το ποσό διοχετεύεται στην INTERCAPITAL TRUST. Ακολουθεί ανάληψη του ποσού και κατάθεσή του στην HONOUR INTERNATIONAL S.A., με πραγματικό δικαιούχο τον Δημήτρη Κοντομηνά.

Όπως διαπιστώνει χαρακτηριστικά η εισαγγελέας μέσα από μια πολύπλοκη και δαιδαλώδη διαδρομή ένα μεγάλο μέρος του δανείου των 21 εκατομμυρίων ευρώ που χορηγήθηκε στην DΕΜΚΟ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, δεν χρησιμοποιήθηκε για τον σκοπό για τον οποίο δόθηκε, αλλά για την εξόφληση δανείου για την αγορά ακινήτου στην Αγγλία, που αποτελεί οικία της κόρης του.

Κάντε κλικ και δείτε τα βίντεο από την εκπομπή LIVE U

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top