Ο Πάπας βάφτισε μωρό εκτός θρησκευτικού γάμου

Έσπασε για ακόμα μια φορά το πρωτόκολλο

Ο Πάπας βάφτισε μωρό εκτός θρησκευτικού γάμου
Ο Πάπας Φραγκίσκος έσπασε για ακόμη μία φορά το πρωτόκολλο βαφτίζοντας ένα μωρό εκτός θρησκευτικού γάμου, ενώ την ίδια ώρα εξέπληξε τις παρευρισκόμενες μαμάδες λέγοντάς τους: «εάν πεινούν τα μωρά σας, νοιώστε άνετα και ταΐστε τα».

παπαςμεσα.jpg

Μάλιστα, κατά καιρούς σε κηρύγματά του έχει ενθαρρύνει του Καθολικούς ιερείς να βαπτίζουν τα παιδιά των άγαμων γυναικών προκειμένου να ασπασθούν τη Χριστιανική πίστη, καλώντας τους να μην είναι "υποκριτές".

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Ποντίφικας, είχε έρθει σε τηλεφωνική επικοινωνία με την 35χρονη Anna Romano, η οποία είναι έγκυος στο πρώτο της παιδί και του έστειλε επιστολή, εξηγώντας του τη δραματική προσωπική της ιστορία.

Το Γραφείο Τύπου του Βατικανού δεν είχε επιβεβαιώσει ούτε διαψεύσει τα τηλεφωνήματα του ποντίφικα, υποστηρίζοντας πως "τα ιδιωτικά θέματά του τα αποφασίζει μόνος του".

Η 35χρονη ωστόσο είχε δηλώσει: "Δεν ξέρω αν θα βρει χρόνο να βαφτίσει το παιδί που θα γεννηθεί στις αρχές του Απριλίου, αλλά αν είναι αγόρι θέλω να το ονομάσω Φραγκίσκο. Με έκανε τόσο χαρούμενη, μου έδωσε δύναμη. Θέλω και οι άλλες γυναίκες που νιώθουν μακριά από την Εκκλησία να εμπνευστούν από την ιστορία μου και να καταλάβουν ότι οι άνδρες που επέλεξαν δεν είναι άξιοι ούτε να είναι πατέρες".
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top