Γνωστοί Έλληνες ποινικοί που απέδρασαν κάνοντας χρήση της άδειάς τους!!!

Κάθε χρόνο εκατό αδειούχοι δεν επιστρέφουν στις φυλακές

Γνωστοί Έλληνες ποινικοί που απέδρασαν κάνοντας χρήση της άδειάς τους!!!

Ο δρόμος προς την ελευθερία μέσω της άδειας από τη φυλακή είναι, όπως φαίνεται, ο πιο εύκολος τρόπος απόδρασης, όπως καταλήγει κανείς αν λάβει υπόψιν του ότι ετησίως καταγράφονται 100 αποδράσεις, περίπου, από παραβίαση αδειών.

Σύμφωνα με στοιχεία που προέρχοναι από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, την τριετία 2010-2012 είχαν δοθεί 12.004 άδειες και ο αριθμός παραβιάσεων ανήλθε σε 324, δηλαδή ποσοστό 3%.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., περίπου 300 αλλοδαποί -κυρίως αλβανοί κακοποιοί- έχουν παραβιάσει άδειες από τις φυλακές και έχουν επανέλθει στην εγκληματική δράση.
.
«Αφαντοι αδειούχοι», έχουν υπάρξει γνωστοί δραστήριοι Ελληνες ποινικοί ��πως:

• Ο Παναγιώτης Βλαστός
Αδεια είχε λάβει και ο Παναγιώτης Βλαστός, ο οποίος, το 1998 εκμεταλλεύτηκε το γεγονός και έμεινε τρεις μήνες εκτός φυλακής.

• Ο Μιχάλης Μακρυγιάννης
Εξέτιε ποινή τετράκις ισόβια για πέντε δολοφονίες, τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας, ένοπλες ληστείες και συμπλοκές, καθώς και σωρεία άλλων εγκληματικών πράξεων. Ο 50χρονος ποινικός τον Αύγουστο του 2012 παραβίασε για δεύτερη φορά -η προηγούμενη ήταν τον Αύγουστο 2006- πενθήμερη άδεια από τις φυλακές της Λάρισας. Συνελήφθη ύστερα από τρεις μήνες στην Κυψέλη, ωστόσο στο διάστημα της εξαφάνισής του, όπως διαπιστώθηκε, είχε διαπράξει σωρεία ληστειών.

• Ο Σπύρος Χριστοδούλου
Παραβίασε δύο φορές τις άδειες που του είχαν δοθεί. Φαίνεται να εμπλέκεται σε ληστείες τραπεζών, ενώ υπάρχουν υπόνοιες για συνεργασίες με αντιεξουσιαστές.

• Ο Χρήστος Παπαδόπουλος (αρχηγός της εταιρείας δολοφόνων)
Ο οκτώ φορές καταδικασμένος σε ισόβια για τη δράση του ως αρχηγός της «εταιρείας δολοφόνων», παραβίασε τον Απρίλιο του 2001 την επταήμερη άδεια που του είχε δοθεί από τις φυλακές Κέρκυρας, για να συλληφθεί τελικά τον Σεπτέμβριο του 2001 σε ένα ισόγειο διαμέρισμα στην Κυψέλη που το είχε νοικιάσει με τα όνομα «Νίκος Ρέμπελος».

• Ο Η. Έλισον
Παραβίασε πενθήμερη άδεια τον Αύγουστου του 2005 και λίγο αργότερα οργάνωσε ληστεία με αιματηρή κατάληξη στην Εθνική Τράπεζα Παιανίας. Σκοτώθηκε όταν έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε άλλο στο οποίο επέβαιναν δύο συνοριοφύλακες και οι οποίου του είχαν κλείσει το δρόμο.

• Ο Κώστας Σπινάρης
Ο αρχηγός της συμμορίας που απήγαγε και σκότωσε τον 17χρονο Γιάννη Τσατσάνη ή Μαρσελίνο το 1990 στην Αγία Βαρβάρα έχει εξαφανισθεί από το 2005 όταν του χορηγήθηκε άδεια την οποία και παραβίασε.

• Ο Βαγγέλης Ρωχάμης
Ο Βαγγέλης Ρωχάμης, ο οποίος είναι πλέον ελεύθερος δεν επέστρεψε έπειτα από άδεια τον Αύγουστο του 1994 στις φυλακές Αγίου Στεφάνου της Πάτρας και ήταν καταζητούμενος για δύο χρόνια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top