ΑΥΤΟΣ είναι ο Έλληνας Αϊνστάιν που έλυσε το γρίφο του Νας

Ο Κων/νος Δασκαλάκης διδάσκει από το 2009 στο ΜΙΤ

Στην ταινία "Ένας Υπέροχος Άνθρωπος" ο Ράσελ Κρόου ζωντάνεψε στο πανί τον ��κκεντρικό νομπελίστα Τζων Φορμπς Νας, που θεμελίωσε τα "μαθηματικά του ανταγωνισμού" και διατύπωσε έναν γρίφο που παρέμεινε άλυτος για 60 χρόνια.

Το αίνιγμα αυτό, ο περίφημος "γρίφος του Νας" λύθηκε τελικά από έναν Έλληνα επιστήμονα, τον μαθηματικό Κωνσταντίνο Δασκαλάκη που διδάσκει από το 2009 στο ΜΙΤ και ήταν καλεσμένος στην εκπομπή "Live U".

Ο 32χρονος Έλληνας με τα πλούσια μαλλιά που απέδειξε ότι, αντίθετα με τη θεωρία του Νας, η ισορροπία στις αγορές όταν υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα δεν είναι δυνατόν να υπολογιστεί με μαθηματικό τρόπο, προτείνει τον δικό του τρόπο επίλυσης του γρίφου της ελληνικής οικονομίας.

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης αρνήθηκε ηγεμονική επαγγελματική πρόταση της Μάικροσοφτ για χάρ�� της πανεπιστημιακής διδασκαλίας στην Αμερική, εμφανίζεται εντούτοις διστακτικός όσον αφορά μία πιθανή επιστροφή στην Ελλάδα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top