Κρις Γιάννου: ο Έλληνας γιατρός- θρύλος στα μέτωπα του πολέμου

Από τη Νικαράγουα μέχρι το Αφγανιστάν

Ένας Έλληνας γιατρός, ο Κρις Γιάννου έχει προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίας ανά τον κόσμο, προσφέροντας ��ατρική περίθαλψη σε πολίτες που βρέθηκαν να βιώνουν πολέμους και εμφύλιες συρράξεις. Ο κ. Γιάννου, σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» έχει βρεθεί εδώ και 30 χρόνια σε ερήμους, στρατόπεδα βουνά και ζούγκλες ταξιδεύοντας σε αφιλόξενες περιοχές με τεράστιους κινδύνους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τη Νικαράγουα βρέθηκε στην Παλαιστίνη και από εκεί στο Αφγανιστάν για να σώζει πολίτες ακόμη και όταν η ελπίδα μοιάζει χαμένη.

Σήμερα, ο Chris Giannou συγκαταλέγεται στους ελάχιστους, παγκοσμίως, ιατρούς με συσσωρευμένη εμπειρία στην ιατρική υπό ακραίες συνθήκες.

Παιδί Ελλήνων μεταναστών από τη Φλόριντα, γεννήθηκε στον Καναδά, ενώ οι σπουδές του ολοκληρώθηκαν σε διάφορες πόλεις του κόσμου και στη συνέχεια βρέθηκε να είναι μέλος της ομάδας του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού.

«Από την εποχή που ήμουν 11 ετών ήθελα να γίνω χειρουργός στον Τρίτο Κόσμο» δήλωσε ο ίδιος στο «Έθνος της Κυριακής».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Κρις Γιάννου έχει κινδυνεύσει αρκετές φορές, ενώ τυχαία γλίτωσε από μία επίθεση στον Νότιο Καύκασο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top