ΝΤΡΟΠΗ: «Εξαφανίστηκαν» τα χρήματα που συγκέντρωσαν οι Ομογενείς για την 17χρονη Μυρτώ!

Διαβάστε την σοκαριστική καταγγελία της μαμάς της

ΝΤΡΟΠΗ: «Εξαφανίστηκαν» τα χρήματα που συγκέντρωσαν οι Ομογενείς για την 17χρονη Μυρτώ!

Οργή και αναστάτωση έχει προκαλέσει στην Ομογένεια η καταγγελία της μητέρας της 17χρονης Μυρτώς, της νεαρής που κακοποιήθηκε βάναυσα στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012, σύμφωνα με την οποία η Ομοσπονδία Ελλήνων Βοστώνης κρατάει τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για να υποβληθεί το κορίτσι σε εγχείρηση και αρνούνται όχι μόνο να της τα δώσουν, αλλά και να την ενημερώσουν για το ποσό!

Όπως σας είχαμε πει, φίλοι της Μυρτώς έκαναν προσπάθεια μέσω διαδικτύου για να συγκεντρωθούν χρήματα, προκειμένου να υποβληθεί σε εγχείρηση, αλλά και να αγοραστεί ένα ειδικό μηχάνημα που θα την βοηθήσει στην καθημερινότητά της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας των Ομογενών «Πρωινή», όταν η Ομοσπονδία Ελλήνων Βοστώνης ενημερώθηκε για το ζήτημα ήρθε σε επαφή με την μητέρα και της πρότεινε να διοργανωθούν ειδικές εκδηλώσεις για την συγκέντρωση χρημάτων, ενώ άνοιξε ειδικό λογαριασμό για την Μυρτώ, όπου ομογενείς προσέφεραν ότι μπορούσαν.

221113093808_8107.jpg

Τα χρήματα δεν καταβλήθηκαν την κατάλληλη στιγμή και τα νοσήλια κάλυψε μια ομογενής, ενώ το μηχάνημα με το οποίο η 17χρονη θα μπορεί να έχει επικοινωνία έγινε δωρεά από την κατασκευάστρια εταιρία.

Η μητέρα της κοπέλας απευθύνθηκε στη Ομοσπονδία ζητώντας να ενημερωθεί για το ποσό που συγκεντρώθηκε, το οποίο εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 110.000 ευρώ.

Όμως η απάντηση που πήρε ήταν… αρνητική. Τα μέλη της Ομοσπονδίας της είπαν αρχικά να πάει τις αποδείξεις για να πληρωθεί. Εκείνη επέμεινε πώς τα χρήματα συγκεντρώθηκαν για το παιδί, όμως η απάντηση των μελών της Οργάνωσης ήταν πώς θα αποφασίσουν στην συνεδρίαση του Μαΐου 2014 που και πώς θα τα διαθέσουν!

Η γυναίκα αναγκάστηκε να πληρώσει δικηγόρο, για να αναλάβει την υπόθεση. Εκείνος με επιστολή του επιτίθεται στην Ομοσπονδία υποστηρίζοντας πώς και στο παρελθόν, οι ομογενείς είχαν προσφέρει χρήματα για τους πυρόπληκτους του 2007 μέσω της Ομοσπονδίας, όμως και αυτά τα χρήματα δεν δόθηκαν ποτέ.

Η εφημερίδα τονίζει πώς η Οργάνωση, δεν έχει λειτουργικά έξοδα, επειδή φιλοξενείται στο ''Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο'', ενώ ίσαμε τα τέλη 2011 την χρηματοδοτούσε η Ελλάδα, μέσω του γενικού Προξενείου, με ποσά 10, 15, 20.000 δολάρια κάθε χρόνο. Η βασική δραστηριότητά της είναι η διοργάνωση της παρέλασης για την 25η Μαρτίου κάθε... Απρίλιο!

Από την στιγμή που η είδηση είδε το φως της δημοσιότητας η Ομοσπονδία υποστήριξε ότι θα συνεδριάσει νωρίτερα, προκειμένου να λάβει απόφαση για τα χρήματα. Για να δούμε…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top