Στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής τα τηλεφωνήματα των δραστών της επίθεσης στο Χαλάνδρι

Γιατί θεωρούν «εκπαιδευτικό» το χτύπημα

Στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής  τα  τηλεφωνήματα των δραστών της επίθεσης στο Χαλάνδρι

Όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα που έχουν στη διάθεση τους έχουν επιστρατεύσει οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε μια προσπάθεια να φτάσουν στους τρομοκράτες που γάζωσαν με 60 σφαίρες την κατοικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι.

Ιδιαίτερο βάρος έχουν ρίξει στις κλήσεις που έγιναν πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την επίθεση. Η αντιτρομοκρατική σαρώνει τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που έγιναν το επίμαχο διάστημα για το ενδεχόμενο οι τέσσερις που συμμετείχαν στην επίθεση να επικοινώνησαν μέσω καρτοκινητού με κάποιο από τα μέλη της ομάδας υποστήριξης.

Αστυνομικοί κύκλοι κάνουν λόγο για εκπαιδευτικό χτύπημα. Ο πρώτος που πυροβόλησε φαίνεται να ήταν ο δάσκαλος και ο δεύτερος ο μαθητής. Ένας είχε το πρόσταγμα και οι άλλοι ακολουθούσαν τις εντολές του. Πάντως ο τρόπος που γάζωσαν την πρεσβευτική κατοικία δείχνει άτομα εξοικειωμένα με τη χρήση Καλάσνικοφ. Η μια ριπή ήταν χαμηλά και η άλλη ψηλά, στον πρώτο όροφο του κτιρίου γύρω από θυρεό.

Οι αρχές αναφέρουν ότι πρόκειται για συμβολικό χτύπημα και οι επιτελείς λένε με βεβαιότητα ότι οι τρομοκράτες δεν ήθελαν ανθρώπινα θύματα. Ήταν καλά διαβασμένοι και ήξεραν πως να κινηθούν για να μην καταγραφούν ακόμη και από τις κάμερες ασφαλείας της πρεσβευτικής κατοικίας, ενώ στην οδό Χίου υπάρχουν μόνο κατοικίες που δεν έχουν κάμερες ασφαλείας.

Επιτελείς της ελληνικής αστυνομίας κάνουν λόγο όμως για ενδεχόμενη κλιμάκωση της δράσης των τρομοκρατών και ανασυγκρότηση των ένοπλων ομάδων, εκφράζοντας φόβους για επικείμενα αιματηρά χτυπήματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top