Τον Νίκο Μαζιώτη "βλέπουν" πίσω από την επίθεση στο Χαλάνδρι

Κάντε κλικ και δείτε το πλούσιο βιογραφικό του

Ο 42χρονος καταζητούμενος Νίκος Μαζιώτης έχει μπει και πάλι στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής μετά το νέο χτύπημα ..Αυτό που κάνει τους αξιωματικούς να τον θεωρούν το νούμερο ένα ύποπτο είναι ο τρόπος που έδρασαν οι δράστες στο Χαλάνδρι...Η ένοπλη επίθεση τονίζουν έχει εντυπωσιακές ομοιότητες με το χτύπημα της 17Ν πριν από 15 χρόνια ακριβώς στα ίδιο σημείο και όπως λένε στελέχη της ελληνικής αστυνομίας ο Μαζιώτης "ειδικεύεται" σε επιθέσεις αντίγραφα της 17Ν.

ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ

Το βασικό στέλεχος του Επαναστατικού Αγώνα ήταν πίσω από τη ληστεία σε Τράπεζα στα Μέθανα τον Ιούλιο του 2013. Αυτό που τον πρόδωσε ήταν το δακτυλικό του αποτύπωμα... Ο Μαζιώτης όμως με επιστολή του αρνήθηκε την εμπλοκή του σε εκείνη τη ληστεία.

Ωστόσο, στην αστυνομία σήμανε κόκκινος συναγερμός καθώς διαπίστωναν ότι ο Νίκος Μανιώτης μαζεύει χρήματα για το "επαναστατικό ταμείο"

Στον Νίκο Μαζιώτη οι αρχές "χρεώνουν" ακόμη 4 ληστείες μέσα σε διάστημα λίγων μηνών από τον Μάρτιο του 2013 ως και τον Αύγουστο του 2013.Στη Νεμέα στο Βελεστίνο στις Σπέτσες και στην Ακράτα μια ομάδα πέντε με έξι ατόμων λήστευαν τράπεζες με συνολική λεία 1.5 εκατομμύριο ευρώ ...Στις περισσότερες ληστείες υπήρχε και η συμμετοχή γυναίκας ενώ στο Βελεστίνο ο Μαζιώτης φέρεται σύμφωνα με μαρτυρίες να μίλησε σε πελάτη της τράπεζας στον οποίο είπε "Να πεις σε όλους ότι οι ληστές του Βελεστίνου ήταν παλικάρια, δεν πείραξαν τα λεφτά μας και κλέβουν μόνο το κράτος».

Ο Νίκος Μαζιώτης έχει πλούσιο βιογραφικό με τρομοκρατικά χτυπήματα ...Η επίθεση κατά του Γιώργου Βουλγαράκη τον Μάιο του 2006 αλλά και η ρουκέτα στην Αμερικανική Πρεσβεία τον Ιανουάριο του 2007 είναι μερικά από τα δεκάδες τρομοκρατικά χτυπήματα που έχει κάνει ο Επαναστατικός Αγώνας..

Οι αρχές πιστεύουν ότι ο 42χρονος καταζητούμενος ζει στην επαρχία έχοντας χρήμα αλλά και μια ισχυρή ομάδα τρομοκρατών.
Διπλά του η σύντροφος του Πόλα Ρούπα με την οποία έχουν αποκτήσει ένα παιδί. Μαζί είχαν αποφυλακιστεί το καλοκαίρι του 2012 με περιοριστικούς όρους. Από τότε είναι καταζητούμενοι καθώς δεν έχουν εμφανιστεί ούτε σε αστυνομικό τμήμα όπως όριζαν οι όροι της αποφυλάκισης του��.