Μίζες στα εξοπλιστικά: Προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε ο Δ. Παπαχρήστος

Τον "καίνε" οι αποκαλύψεις του Κάντα

Μίζες στα εξοπλιστικά: Προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε ο Δ. Παπαχρήστος

Προθεσμία για την ερχόμενη Παρασκευή πήρε από τον ανακριτή διαφθοράς Σπ. Γεωργουλέα ο Δημήτρης Παπαχρήστος, εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρίας WEGMANN, ο οποίος συνελήφθη την Δευτέρα στο πλαίσιο της έρευνας για την προμήθεια εξοπλιστικών συστημάτων και μίζες εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν κάτω από το τραπέζι.

Ο κατηγορούμενος κατονομάστηκε από τον πρώην γενικό διευθυντή εξοπλισμών του ΥΕΘΑ επι υπουργείας Άκη Τσοχατζόπουλου, Α. Κάντα ως "μιζαδώρος" που είχε δώσει μόνο στον ίδιο 750.000 ευρώ για την προμήθεια 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων PZH2000 και λοιπού περιφερειακού υλικού έναντι τιμήματος ύψους 195.709.774 εκ €.

Ο δικηγόρος του Δημήτρη Παπαχρήστου, Αλέκος Παπαντωνίου δήλωσε ότι ο κατηγορούμενος έχει διάθεση συνεργασίας με τις δικαστικές αρχές προκειμένου να ρίξει φως στην υπόθεση. Επικαλέστηκε όμως και σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο κατηγορούμενος τα οποία άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να σταθούν εμπόδιο σε αυτή τη συνεργασία καθώς έγινε λόγος ακόμα και για αμνησία.

Η συγκεκριμένη υπόθεση βρισκόταν στα χέρια της επίκουρης εισαγγελέως διαφθοράς Πόπης Παπανδρέου από το 2012. Ήδη, πριν κατονομαστεί ο Παπαχρήστος από τον Κάντα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχαν αρκετά στοιχεία σε βάρος του κατηγορούμενου καθώς είχαν εντοπιστεί διαδρομές μαύρου χρήματος. Ο Κάντας όμως έβαλε το τελευταίο λιθαράκι καθώς είπε ότι για το συγκεκριμένο εξοπλιστικό πρόγραμμα μόνο ο ίδιος πήρε μίζα 750.000 ευρώ, τα 650.000 με εμβάσματα από off shore εταιρίες σε τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό και 100.000 σε μετρητά στο χέρι. Την Δευτέρα ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά πάντως υπευθύνου για ενεργητική και παθητική δωροδοκία και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ενδεχόμενη "συνεργασία" του κατηγορούμενου με τις δικαστικές αρχές, αν η αμνησία δεν έχει διαγράψει σημαντικά κεφάλαια από τις μίζες, καθώς αν ο Παπαχρήστος αποφασίσει να μιλήσει θα είναι ο πρώτος εκπρόσωπος εταιρίας που είχε την "αρμοδιότητα" να μοιράζει μίζες που θα μπορεί να πει σε ποια πρόσωπα δόθηκαν τα εκατομμύρια από το συγκεκριμένο εξοπλιστικό πρόγραμμα. Μέχρι τώρ�� ο Κάντας ήταν σε θέση να πει μόνο από ποιους έπαιρνε μίζες και ποια ήταν τα ποσά. Η ομολογία ενός ανθρώπου που έδινε μίζες σίγουρα θα μπορούσε να είναι πιο αποκαλυπτική. Ωστόσο αυτό θα φανεί την Παρασκευή, μετά την απολογία του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top