Τραγωδία: Έξι νεκροί από την κακοκαιρία στην Δυτική Ευρώπη

Προσπαθούν να αποκαταστήσουν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης

Τραγωδία: Έξι νεκροί από την κακοκαιρία στην Δυτική Ευρώπη
Αντιμέτωπη με σφοδρή κακοκαιρία βρίσκεται από το απόγευμα ��ης Πέμπτης η Βόρεια Ιταλία. Πολλές περιοχές έχουν παραλύσει από το χιονιά. Οι αρχές με εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς, ενώ χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από χιονοστοιβάδες σε Ιταλία, Γαλλία και Ελβετία.Θύμα των πλημμυρών και ένας 80χρονος άντρας, ο οποίος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ποταμού. Η σορός του βρέθηκε την επόμενη μέρα.

Κοντά στη Γένοβα, επιστρέφουν σταδιακά στα σπίτια τους δεκάδες άνθρωποι που είχαν υπωχρεωθεί να τα εγκαταλείψουν, λόγω των κατολισθήσεων που σημειώθηκαν μετά την έντονη βροχόπτωση.

Στο χειμερινό θέρετρο της Κορτίνα στις Νότιες Άλπεις, οι αρχές εργάζονται σε 24ωρη βάση για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, τα οποία ωστόσο επιμένουν.
Στη Νότια Αγγλία, εκατοντάδες νοικοκυριά συνεχίζουν να μην έχουν ρεύμα.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον επισκέφτηκε πληγείσες περιοχές και άκουσε κατοίκους να διαμαρτύρονται ότι οι αρχές αδιαφόρησαν τα προβλήματά τους και πήγαν διακοπές.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά στα βόρεια της χώρας ξύπνησαν και σήμερα το πρωί χωρίς ρεύμα.
Στην Πενσυλβάνια, οι αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα τεράστια προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία στους δρόμους. Οι διασώστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν πάνω από 40 τραυματίες. Τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα κοντινά νοσοκομεία.

Νέες χιονοπτώσεις αναμένονται από το Μίσιγκαν έως το Μέιν. Οι εργαζόμενοι στις εταιρείες ενέργειας παλεύουν με τις αντίξοες συνθήκες και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση.

Πολλοί δε θα έχουν ρεύμα πριν τελειώσει το Σαββατοκύριακο ενώ οι αρχές μιλούν για την πιο καταστροφική χιονοθύελλα των τελευταίων 15 ετών.
Η ίδια εικόνα επικρατεί και στον Καναδά και οι κάτοικοι του Τορόντο περνούν ένα παγωμένο Σαββατοκύριακο.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top