Παιδιά μεγαλώνουμε ή χασικλήδες; Το τσιγάρο και το ποτό πάει σύννεφο για τα ελληνόπουλα

Εντονότερο το πρόβλημα στην επαρχία - Στοιχεία...φωτιά!

Παιδιά μεγαλώνουμε ή χασικλήδες; Το τσιγάρο και το ποτό πάει σύννεφο για τα ελληνόπουλα

Με τσιγάρα και αλκοόλ, αντί για γυμναστική και γάλα μεγαλώνουν τα ελληνόπουλα!

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή έρευνα ESPAD 2011, η οποία στη χώρα μας πραγματοποιήθηκε από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, ένας στους δέκα νέους ηλικίας 13 - 19 ετών έχει δηλώσει ότι πίνει αλκοόλ πάνω από δύο φορές την εβδομάδα, ενώ το 45,1% των μαθητών έχει κάνει υπερβολική χρήση αλκοόλ μέσα σε έναν μήνα.

Υψηλότερα ποσοστά σε ό,τι αφορά το αλκοόλ καταγράφονται στην περιφέρεια. Οι περισσότεροι μαθητές, οι οποίοι έχουν μεθύσει περισσότερες από τρεις φορές, βρίσκονται σε περιοχές του Βορείου Αιγαίου, της Κρήτης και της Μακεδονίας.

Αν και από το 1984 έως το 2011, διαπιστώνεται συνολικά μια τάση μείωσης της κατανάλωσης οινοπνευματωδών από μαθητές ηλικίας 15-19 ετών, από το 2000 έως το 2011 η εικόνα φαίνεται να αλλάζει, με τους νέους να επιλέγουν στις εξόδους τους κρασί, μπίρα, αλλά και βαριά ποτά όπως βότκα και ουίσκι.

Φύσα, ρούφα, τράβα τονε, πάτα τονε κι .... άναφτονε στα σχολεία!

Δυστυχώς όμως, τα παιδιά στη χώρα μας δοκιμάζουν και το κάπνισμα από μικρή ηλικία, αποκτών��ας τελικά την κακή αυτή η συνήθεια. Βάσει των στοιχείων, ένας στους δέκα μαθητές ηλικίας 15 - 16 ετών καπνίζει συστηματικά, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους μαθητές 13 - 14 ετών είναι 1,9%.

Σύμφωνα με «τα Νέα», ο μέσος όρος τσιγάρων που καπνίζουν οι μαθητές στη χώρα μας σε έναν μήνα είναι 21, τη στιγμή που ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 28.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top