Εξαρθρώθηκε η σπείρα των Αλβανών ληστών με τα καλάσνικοφ-Δείτε φωτό

Κατηγορούνται για σωρεία ληστειών και ένοπλων συμπλοκών με αστυνομικούς

Εξαρθρώθηκε η σπείρα των Αλβανών ληστών με τα καλάσνικοφ-Δείτε φωτό
Οι πολύμηνες έρευνες του Τμήματος Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής οδήγησαν στην εξάρθρωση σπείρας επικίνδυνων Αλβανών κακοποιών, η οποία κατηγορείται για σωρεία ληστειών, ένοπλων συμπλοκών με αστυνομικούς, διαρρήξεων οικιών και κλοπών αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας οι επτά Αλβανοί κατηγορούμενοι μαζί με άγνωστους συνεργούς τους είχαν συστήσει, από τις αρχές του 2012, εγκληματική οργάνωση με σκοπό την διάπραξη ενόπλων ληστειών σε κοσμηματοπωλεία, υποκαταστήματα Τραπεζών, καταστήματα , ακόμη και σε αρτοποιεία, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της περιφέρειας. Τα μέλη της ομάδας ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνα, οπλισμένα με βαρύ οπλισμό, όπως πολεμικά τυφέκια καλάσνικοφ και φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Για τη μετάβαση και τη διαφυγή τους από τα σημεία των ληστειών χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα από διάφορες περιοχές, είτε αυτοκίνητα ταξινομημένα σε ονόματα αλλοδαπών, οι οποίοι αγνοούσαν την ύπαρξή τους.

«Δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους, είτε για εκφοβισμό των θυμάτων τους, είτε με ανθρωποκτόνο πρόθεση εναντίον οποιουδήποτε παρεμπόδιζε την επίτευξη του σκοπού τους και κυρίως των αστυνομικών, προκειμένου να διαφύγουν, σε όσες περιπτώσεις καταδιώχθηκαν και εγκλωβίσθηκαν. Σε περίπτωση καταδίωξης ή συμπλοκής με Αστυνομικούς ή σύλληψης κάποιου από τα μέλη της οργάνωσης, η ομάδα, είτε διέκοπτε προσωρινά τη δράση της, είτε διαφοροποιούσε την σύνθεση της, τον τρόπο δράσης, αλλά ακόμη και το είδος του στόχου, προκειμένου να καθίσταται δυσχερέστερος όχι μόνο ο εντοπισμός και η σύλληψη των μελών της οργάνωσης, αλλά ακόμη και η συσχέτιση των διαφόρων υποθέσεων», επισημαίνει η ΕΛΑΣ.

Επίσης, σε περίπτωση χρήσης κάποιου όπλου, το απέσυραν και το αντικαθιστούσαν με κάποιο άλλο, έτσι ώστε να μην μπορεί να ταυτοποιηθεί και συσχετισθεί η δραστηριότητα της ομάδας. Μετά από κάθε περίπτωση ένοπλης συμπλοκής με αστυνομικούς, διέφευγαν στην Αλβανία και επέστρεφαν μετά από αρκετό χρονικό διάστημα.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απόπειρας ανθρωποκτονιών, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και ληστειών, και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Οι συλλήψεις κατέστησαν δυνατές όταν στις 16 Δεκεμβρίου ένα από τα μέλη της σπείρας βρέθηκε να οδηγά κλεμμένο αυτοκίνητο, στο οποίο βρέθηκαν:

Ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου ΑΚ 47 KALASHNIKOV , με αναδιπλούμενο κοντάκιο, δύο γεμιστήρες ενωμένους με λευκή ταινία με 60 φυσίγγια
Ένα πυροβόλο αυτόματο όπλο, με γεμιστήρα με 20 φυσίγγια,
Ένα πιστόλι μάρκας Crvena Zastava 99, με γεμιστήρα με 13 φυσίγγια
Μια συσκευή ηλεκτρικής εκκενώσεως ( TAZER ),
Τέσσερις γεμιστήρες με συνολικά 121 φυσίγγια
Μία περούκα
Πέντε ζευγάρια γάντια.

Όπως εξακριβώθηκε , η σπείρα έχει διαπράξει συνολικά:
Τρεις (3) απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκ των οποίων οι δύο σε βάρος αστυνομικών.
Μία (1) απόπειρα ληστείας σε υποκατάστημα Τράπεζας.
Τρεις (3) διαρρήξεις οικιών.
Δέκα (10) ληστείες σε καταστήματα.
Έξι (6) κλοπές αυτοκινήτων.
Μία απόπειρα διάρρηξης σε κοσμηματοπωλείο.
Μία (1) ληστεία σε ιδιώτη.

Οι φωτογραφίες των κακοποιών δόθηκαν στη δημοσιότητα:

α) (επ) GJINI (ον.) ILIR του NASI και της BARDHA γεν. 29-03-1963 στην Αλβανία

αλ1.jpg

β) (επ.) ΚΥΡΙΑΖΗΣ ή KIRIAZI (ον.) ΕΚΤΩΡΑΣ ή EGDORAN ή EKTOR του Γιώργου ή Giorgi και της Φλώρα ή Flora ή Floresa γεν.17-12-1983 στην Αλβανία.

αλ2.jpg

γ) (επ.) ELMAZAJ ή ELMAZAN (ον.) LULEZIM του RUZHDIM και της AMITE γεν. 10-02-1991 στην Αλβανία.

αλ3.jpg

δ) (επ.) SHAKAJ (ον.) AGRON του LATIF και της FATMIROSHE γεν. 31-01-1979 στην Αλβανία

αλ4.jpg

ε) (επ.) SELIMAJ (ον.) ARSEN του AGRON και της ANNA γεν. 08-08-1984 στην Αλβανία

αλ5.jpg
στ) (επ.) ARAPAJ (ον.) ERVIS του LEFTER και της ZONJA ή TONIA γεν. 26-05-1984 στην Αλβανία

αλ6.jpg
ζ) (επ.) PECI (ον.) ERION του PETRIT και της KONSTANDINA γεν. 20-05-1986 στην Αλβανία

αλ7.jpg




Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top