Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο ογκολογικό της «ΕΛΠΙΔΑΣ»

Έδωσε κουράγιο στους γονείς και τα παιδιά που δίνουν αγώνα ζωής

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο ογκολογικό της «ΕΛΠΙΔΑΣ»

Τον πατριάρχη Αλεξανδρείας, Θεόδωρο τον Β', υποδέχθηκε η πρόεδρος του Συλλόγου Ελπίδα, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, στην «Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Βαρδινογιάννη- Ελπίδα».

«Παίρνουμε δύναμη από εσάς γιατί παρακολουθούμε το θεάρεστο έργο σας και τον αγώνα που δίνετε καθημερινά στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας για να σταθείτε στο πλευρό χιλιάδων συνανθρώπων μας στις χώρες της Αφρικής, να διαδώσετε ��α διδάγματα του Χριστιανισμού σε τόπους δύσβατους και σε συνθήκες συχνά αντίξοες, αλλά και να προβάλλετε τον ελληνικό πολιτισμό και την ιστορία μας», τόνισε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας μίλησε με θερμά λόγια για το έργο του Συλλόγου Ελπίδα και της προέδρου του κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη και ανακοίνωσε την ίδρυση ενός οργανισμού στο Πατριαρχείο, που σκοπό έχει να βοηθήσει τα παιδιά που πάσχουν από το AIDS.

«Σε αυτό τον οργανισμό δίπλα μου θα είναι ποιος άλλος; Η αρχόντισσά μας, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Το δεύτερο που θέλω να ευχαριστήσω την αρχόντισσά μας είναι ότι σήμερα ετοιμάζουμε μια συμφωνία, μια συζήτηση ότι όταν στα μεγάλα μου ταξίδια στη μεγάλη ήπειρο την Αφρική, θα συναντήσω περιπτώσεις παιδιών που οπωσδήποτε θα πρέπει να θεραπευτούν, ξέρω ότι ένα κρεβάτι μια θέση θα υπάρχει για τα παιδιά της Αφρικής και η ΕΛΠΙΔΑ θα τα δεχθεί», είπε.

Ο κύριος Θεόδωρος, συνομίλησε με παιδιά που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και τους γονείς τους, δίνοντάς τους κουράγιο να συνεχίσουν το δύσκολο αγώνα κατά του καρκίνου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top