Χριστουγεννιάτικο θαύμα: Βρήκε την κόρη της 30 χρόνια μετά!

Την είχαν πάρει στρατιώτες μέσα από τα χέρια της

Χριστουγεννιάτικο θαύμα: Βρήκε την κόρη της 30 χρόνια μετά!

Μετά από 30 ολόκληρα χρόνια προσπάθειας η η Ζοζεφίνα Οσόριο Ενρίκες κατάφερε να εντοπίσει την κόρη της Χιομάρα.

Ήταν 1984 κατά την διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στο Ελ Σαλβαδόρ, όταν ο στρατός εισέβαλλε στο σπίτι της οικογένειας της κ. Ενρίκες στο χωριό Μπουρέρα.

Ο άντρας της την έκρυψε σε μια κρύπτη με την κόρη της και υποσχέθηκε να επιστρέψει, όμως σκοτώθηκε… Λίγο αργότερα στρατιώτες βρήκαν την μητέρα με το παιδί, της το άρπαξαν μέσα από τα χέρια και έφυγαν. Ήταν μόλις 2 ετών τότε η μικρούλα.

«Ένας αστυνομικός την πήρε από μένα και δεν την είδα ποτέ ξανά», θυμάται η Ζοζεφίνα.

Η Χιομάρα αργότερα δόθηκε για υιοθεσία σε άλλη οικογένεια. «Μπορώ να θυμηθώ πολύ λίγα, αλλά ξέρω ότι ένας αστυνομικός με έκλεψε και με έδωσε στη θετή μου μητέρα. Με βάφτισε με το όνομα Καρολίνα».

Τριάντα χρόνια μετά και χάρη στην βοήθ��ια της οργάνωσης Pro Busqueda ,η οποία ιδρύθηκε το 1993 από τον Ιησουίτη ιερέα Χον Κορτίνα με στόχο να εντοπίσει παιδιά που απήχθησαν κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου την περίοδο 1980-1992, μητέρα και κόρη βρέθηκαν ξανά!

Η Χιομάρα είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδάκια, ενώ η θετή μητέρα της έχει πεθάνει. Τώρα μάνα και κόρη προσπαθούν να κερδίσουν όσον από τον χαμένο χρόνο μπορούν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top