Η συγκλονιστική ιστορία των «μανάδων» με τα ράσα γίνεται ταινία!

Οι ηρωίδες της Νέας Μάκρης προστατεύουν 76 αθώες ψυχές

Μια πολύ ξεχωριστή ιστορία «κρύβεται» π��σω από το Παιδικό Χωριό Λύρειο, το ίδρυμα που βρίσκεται ανάμεσα στην Νέα Μάκρη και την Ραφήνα και έχει γίνει σπίτι για 76 αθώες ψυχές, που έχουν υποφέρει πολύ.

Πρόκειται για παιδιά ηλικίας από μερικών ημερών έως και 18 ετών, τα οποία μέσα στην ατυχία τους είχαν την τύχη να βρεθούν στο κατώφλι του σπιτιού των τεσσάρων πολύ ξεχωριστών γυναικών.

Η συγκλονιστική ιστορία των τεσσάρων «μανάδων»

Οι αδερφές Μαρία, Δωροθέα, Παρθενία και Καλλινίκη είναι αχώριστες από την ηλικία των 21 ετών. Η ιστορία τους ξεκινάει πριν από 40 χρόνια, όταν το έσκασαν από τα σπίτια τους για να γίνουν καλόγριες και να μεγαλώνουν ορφανά παιδιά.

«Ήμασταν δώδεκα νεαρές κοπέλες, ηλικίας 21 ετών, που φοιτούσαμε στο ίδιο σχολείο στον Πειραιά. Πηγαίναμε παντού μαζί και φυσικά στο κατηχητικό. Η φιλία μας μεγάλη και τα όνειρα μας κοινά. Θέλαμε να αφιερώσουμε την ζωή μας στον Θεό, αλλά εκείνη την εποχή που να τολμήσεις να πεις κάτι τέτοιο στους γονείς, που εκτός των άλλων, είχαν καταγωγή από την Μάνη», εξηγεί η αδερφή Δωροθέα.

Έτσι οι 12 κοπέλες το… έσκασαν από τα σπίτια τους και κρυβόντουσαν για αρκετό καιρό. Η αστυνομία τις εντόπισε τρεις φορές και τις γύρισε στις οικογένειες τους.

Κάποια στιγμή οι γονείς τους το πήραν απόφαση και τους έδωσαν την ευχή τους, ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά που τόσο πολύ ήθελαν.

Σήμερα έχουν μείνει 4 από τις δώδεκα γυναίκες, καθώς οι άλλες έχουν αποβιώσει.

Τα 76 παιδιά του ιδρύματος τις φωνάζουν «μάνα» και εκείνες προσπαθούν να τα μεγαλώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στο Ίδρυμα τα παιδιά κάνουν μαθήματα, αλλά και εξωσχολικές δραστηριότητες, κυρίως από εθελοντές δασκάλους.

Τα παιδιά «τρελαίνονται» όταν τους επισκέπτονται μαθητές από σχολεία και τους πηγαίνουν δώρα. Λαχταρούν να έρχονται σε επαφή με τον κόσμο, που πηγαίνει να τους κρατήσει συντροφιά. Οι γυναίκες αυτές στηρίζουν τα παιδιά μέχρι να αποκατασταθούν.

Ντοκιμαντέρ η ιστορία τους

Μια τέτοια ιστορία θα μπορούσε να είναι σενάριο ταινίας, όμως επειδή είναι ένα πραγματικό σενάριο ζωής θα γίνει ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «Μάνα». Αναμένεται να είναι έτοιμο στις αρχές του νέου έτους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top