Τεράστια κομπίνα: Ασφαλιστική εξέδιδε πλαστά συμβόλαια ΙΧ - Πάνω από10.000 τα θύματα τους

Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των συλλήψεων - Ασύλληπτη απάτη

Πρώτη ανάρτηση: 19/12/2013 15:12

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ευσταθίου

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία για ασφαλιστικές εταιρίες-μαϊμού που εξαπλώνονται το τελευταίο διάστημα σε όλη τη ��ώρα και παγιδεύουν οδηγούς με ελκυστικές προσφορές. Ηδη μετά από επίσημες καταγγελίες που έχουν γίνει στο υπουργείο Εμπορίου, η αστυνομία κατάφερε σήμερα ένα χτύπημα στην ασφαλιστική μαφία, με τη σύλληψη 12 ατόμων.

Πριν από μια εβδομάδα η Ομοσπονδία Ασφαλιστών ζήτησε την παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή Γιώργου Στεργίου, διότι είχε διαπιστώσει ότι πολλοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στην Ελλάδα έχουν πέσει θύματα απάτης ανύπαρκτων ασφαλιστικών εταιριών. Σύμφωνα μάλιστα με τις πρώτες εκτιμήσεις, μετά από τετράμηνη έρευνα ύστερα από 2-3 πλαστά συμβόλαια που είχαν εντοπιστεί στην Κρήτη, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που ξεγελάστηκαν από τα φτηνά συμβόλαια και τις ελκυστικές προσφορές των επιτήδειων, είναι από εκατοντάδες μέχρι και πάνω από 10 χιλιάδες.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι ασφαλιστές, πρόκειται για ένα πολυπλόκαμο κύκλωμα με εταιρίες-φαντάσματα που εμφανίζουν ως έδρα τους ξένες χώρες, όπως η Βουλγαρία κυρίως, αλλά και η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, η Λιθουανία, καθώς και άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες. Οι εταιρίες αυτές δεν έχουν καταχωρηθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, και φυσικά τα ασφαλιστήριά τους δεν αναγνωρίζονται από τις ελληνικές αρχές και θεωρούνται άκυρα. Μάλιστα όπως έλεγαν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι των ασφαλιστών στο γενικό γραμματέα Καταναλωτή, επικαλούμενοι στελέχη της Τροχαίας, οδηγοί που είχαν ασφαλίσει τα οχήματά τους σε αυτές τις εταιρίες, βρέθηκαν ακάλυπτοι όταν ενεπλάκησαν σε α��ύχημα και –το χειρότερο- συνελήφθησαν οι ίδιοι για πλαστογραφία και τους επιβλήθηκαν πρόστιμα μέχρι και χιλίων ευρώ!...

Μετά από αίτημα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, εκδηλώθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με τη συνδρομή εισαγγελικών λειτουργών, με στόχο τον εντοπισμό και τη σύλληψη μελών εγκληματικής ομάδας, που διαπράττει απάτες με ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δώδεκα μέλη της ομάδας που είχαν συστήσει «μαϊμού» ασφαλιστική εταιρεία, η οποία –υποτίθεται- ήταν υποκατάστημα ασφαλιστικής εταιρείας, με έδρα τη Βουλγαρία.

Η πλαστογράφηση ασφαλιστηρίων είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο και μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας το όνομα γνωστής ασφαλιστικής ��ς κάλυψη, για να προωθήσουν τα ψεύτικα ασφάλιστρα στους ανυποψίαστους καταναλωτές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top