Ο Ε.Φ.Ε.Τ. εντατικοποιεί τους ελέγχους εν όψει εορτών

Δείρτε τι συνιστά στους καταναλωτές

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. εντατικοποιεί τους ελέγχους εν όψει εορτών
Ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων και με αφορμή αυτό το γεγονός ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) εντατικοποιεί τους ελέγχους του.

Οι σχετικοί έλεγχοι «είναι εντατικοί, προς κάθε κατεύθυνση και ιδιαιτέρως αυστηροί σε επιχειρήσεις που δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας ιδιαίτερα την εορταστική αυτή περίοδο», αναφέρει ο ΕΦΕΤ στην ανακοίνωσή του, ενώ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. επίσης συνιστά στους καταναλωτές:

- Να αγοράζουν τρόφιμα από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς. Οι αγορές τροφίμων από πλανόδιους περιστασιακούς πωλητές θα πρέπει να αποφεύγονται συστηματικά, διότι αποτελούν πηγή διάθεσης μη ελεγχόμενων τροφίμων που μπορεί να παραπλανήσουν τον καταναλωτή και να προκαλέσουν μικρά ή μεγάλα προβλήματα στην υγεία του.

- Να αγοράζουν πουλερικά και κρεατικά που είναι τοποθετημένα σε ψυγεία ή προθήκες – ψυγεία και όχι αυτά που ��ρίσκονται εκτός ψυγείου, κρέμονται από τσιγκέλια και είναι εκτεθειμένα σε σκόνη και μικρόβια.

- Να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στους χειρισμούς των τροφίμων από το προσωπικό, στις συνθήκες καθαριότητος του προσωπικού, του εξοπλισμού και του χώρου απ' όπου προμηθεύονται τα πουλερικά, τα κρεατικά και άλλα ευαλοίωτα προϊόντα (γαλακτοκομικά, αυγά κλπ).

Τα μαγειρεμένα φαγητά να μην μένουν εκτός ψυγείου περισσότερο από 2 ώρες. Η δε αποθήκευσή τους να γίνεται πάντοτε σε κλειστούς περιέκτες μακριά από νωπά τρόφιμα.
Η διατροφή των ημερών να στηρίζεται στην ποικιλία και στο μέτρο όπως παραδοσιακά αρμόζει και να συνοδεύεται με φυσική άσκηση, ενώ η κατανάλωση αλκοόλ να γίνεται με μέτρο.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top