Ξανά στα... έδρανα μετά από 14 εβδομάδες οι φοιτητές: Ανοίγει το Καποδιστριακό εν μέσω απεργιών

Παραμένει η κόντρα με το υπ. Παιδείας

Ξανά στα... έδρανα μετά από 14 εβδομάδες οι φοιτητές: Ανοίγει το Καποδιστριακό εν μέσω απεργιών

Στα έδρανα επιστρέφουν σήμερα επιτέλους μετά από 14 εβδομάδες οι φοιτητές στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, ενώ παράλληλοι μια μερίδα διοικητικών υπαλλήλων συνεχίζει τις κινητοποιήσεις της με δύο νέες 24ωρες απεργίες.

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε η απεργιακή επιτροπή εργαζομένων του Πανεπιστημίου η πρόσβαση στο Ίδρυμα θα είναι απολύτως ελεύθερη για τους συναδέλφους τους που θα θελήσουν να εργαστούν, καθώς και για διδάσκοντες και φοιτητές. Υπενθυμίζεται ότι και η Σύγκλη��ος του Πανεπιστημίου έχει ορίσει τη σημερινή μέρα ως ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων στο Ίδρυμα.

Μάλιστα, σε ανοικτή επιστολή της προς τον πρύτανη, τη Σύγκλητο και τους προέδρους Τμημάτων του ΕΚΠΑ οι απεργοί διοικητικοί υπάλληλοι προειδοποιούν ότι η έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας εν μέσω απεργίας, χωρίς επαρκές προσωπικό, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την ομαλή εξέλιξη του εξαμήνου και τονίζει ότι την ευθύνη έχουν αποκλειστικά το Υπουργείο Παιδείας, η Διοίκηση και όσοι καλούν φοιτητές να εισέλθουν στους χώρους του ΕΚΠΑ, χωρίς να έχει ομαλοποιηθεί η τεταμένη κατάσταση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top