Προσφυγή ΠΟΕ-ΟΤΑ στο Συμβούλιο Επικρατείας για τη διαθεσιμότητα

Τη σχετική απόφαση έλαβε την Πέμπτη η Εκτελεστική Επιτροπή της ομοσπονδίας

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προσφύγει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας, των υπουργικών αποφάσεων των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης και των εγκυκλίων σχετικά με τις μετατάξεις των δημοτικών αστυνομικών.

Τη σχετική απόφαση έλαβε την Πέμπτη η Εκτελεστική Επιτροπή της ομοσπονδίας. Συγχρόνως, η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναμένεται να συναντηθεί την ερχόμενη Τετάρτη με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Θέμης Μπαλασόπουλος, αναμένεται να θέσει το θέμα της διαθεσιμότητας, της κινητικότητας, της αξιολόγησης και της δια-δημοτικής κινητικότητας.

Επίσης, κατά τη συνεδρίαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, συζητήθηκε ο σχεδιασμός επερχόμενων κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συντονισμό με άλλα συνδικάτα για τη διαθεσιμότητα, τις απολύσεις, την ενδο-δημοτική κινητικότητα και την «οικονομική κατάρρευση» των δήμων.

Σημειώνεται ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει καταγγείλει, ως μη αξιοκρατικές, τις διαδικασίες απορρόφησης των δημοτικών αστυνομικών και έχει υποστηρίξει ότι η εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης της 29ης Νοεμβρίου 2013 «ως φαίνεται, μοναδικό στόχο έχει την εξυπηρέτηση πελατειακών συμφερόντων και την αποκατάσταση «ημετέρων»».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ υποστηρίζει ότι η εγκύκλιος «προάγει την αναξιοκρατία και προκαλεί ερωτήματα ακόμη και για τη νομιμότητά της, αφού παρακάμπτεται εντέχνως και το ΑΣΕΠ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top