Ρεπορτάζ STAR: Ραγίζουν καρδιές οι μαρτυρίες θυμάτων του εφιάλτη των εισπρακτικών εταιριών

Φόβος τους το χτύπημα του τηλεφώνου- Δείτε το βίντεο

Δυο στους τρεις Έλληνες σίγουρα έχουν δεχθεί τα τελευταία χρόνια, τηλεφώνημα από εισπρακτική εταιρεία για ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Το χτύπημα του τηλεφώνου είναι ο νέος ο εφιάλτης για πολλά νοικοκυριά. Η γυναίκα που για ευνόητους λόγους δεν αποκαλύπτουμε το όνομα της φοβάται τον ήχο του κινητού της τα τελευταία δυο χρόνια. Από τη μέρα δηλαδή που έμεινε άνεργος ο άντρας της.

Οι υπάλληλοι των εισπρακτικών εταιρειών τις περισσότερες φορές είναι ιδιαίτερα πιεστικοί, όπως καταγγέλλουν στο STAR οι άνθρωποι που δέχονται τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα τους.

Αυτό όμως που δεν ξέρει ο περισσότερος κόσμος, είναι, ότι πλέον υπάρχουν όρια και για τις εισπρακτικές εταιρείες. Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

• Απαγορεύεται να σας καλεί εισπρακτική εταιρεία, χωρίς τη δική σας εξουσιοδότηση.
• Απαγορεύεται να σας καλούν σε καθημερινή βάση, για την ίδια οφειλή.
• Απαγορεύεται να σας καλούν στο χώρο εργασίας, ή να ενημερώνουν τρίτους για το είδος της οφειλής σας.
• Απαγορεύεται η άσκηση ψυχολογικής βίας, η προσβλητική συμπεριφορά και χρήση προσβλητικών εκφράσεων.


Φανταστείτε πόσο σοβαρό είναι πλέον το πρόβλημα στα ελληνικά νοικοκυριά που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές μόνο στο ελληνικό δημόσιο τα τελευταία 20 χρόνια φτάσει τα 61 δισεκατομμύρια ευρώ.

Κάντε κλικ και δείτε το βίντεο...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top