Ολόκληρος ο πλανήτης τιμά τη μνήμη του Νέλσον Μαντέλα

Υπό καταρρακτώδη βροχή η επιμνημόσυνη δέηση- Χιλιάδες κόσμο�� έδωσαν το «παρών»

 Ολόκληρος ο πλανήτης τιμά τη μνήμη του Νέλσον Μαντέλα
Το στάδιο FNB του Γιοχάνεσμπουργκ έχει «πλημμυρίσει» από 86.000 πολίτες της Νότιας Αφρικής περισσότερους από 90 ηγέτες που αναμένεται να παρακολουθήσουν την επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Νέλσον Μαντέλα.

Μεταξύ των ηγετών που θα απευθύνουν λόγο για τον ιστορικό ηγέτη της Νότιας Αφρικής θα είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, ο αντιπρόεδρος της Κίνας, Λι Γουνατσάο, ο πρόεδρος Ραούλ Κάστρο της Κούβας και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.

οβαμα.jpg


Η τελετή θα γίνει στο χωρητικότητας 95.000 θέσεων στάδιο FNB, κοντά στο Σοβέτο όπου κάποτε ζούσε ο Μαντέλα. Ήταν σε αυτό το στάδιο όπου κατά την διάρκεια του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου το 2010 ο Ματίμπα έκανε την τελευταία δημόσια εμφάνισή του.

Το κοινό ξεκίνησε να συρρέει στο επιβλητικό στάδιο από τα ξημερώματα - δημιουργώντας τεράστιο μποτιλιάρισμα στους γύρω δρόμους - ενώ έχει να αντιμετωπίσει και τον αρκετά βροχερό καιρό που όμως σε καμία περίπτωση δεν τους πτοεί.

Το μνημόσυνο έχει ξεκινήσει από τις 11.00 το πρωί (τοπική ώρα και Ελλάδος) με τον εθνικό ύμνο της Νότιας Αφρικής από μια χορωδία.

Τα εγγόνια του Μαντέλα και ο πολιτικός κόσμος από όλο τον πλανήτη στη συνέχεια θα αποτίσει φόρο τιμής στο άνθρωπο σύμβολο της ειρήνης, ο οποίος πέθανε την περασμένη Πέμπτη στο σπίτι του στο Γιοχάνεσμπουργκ σε ηλικία 95 ετών μετά από μακρά ασθένεια του αναπνευστικού.

Βίντεο εκπομπή Live U

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top