Πόλεμος στην Παιδεία: Επιστράτευση διοικητικών υπαλλήλων εξετάζει η κυβέρνηση

Συνεδριάζουν εργαζόμενοι σε Καποδιστριακό και Μετσόβιο

Πόλεμος στην Παιδεία: Επιστράτευση διοικητικών υπαλλήλων εξετάζει η κυβέρνηση

Στο plan B... την επιστράτευση των διοικητικών υπαλλήλων στην περίπτωση που αποφασίσουν συνέχιση των κινητοποιήσεων τους, προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Την ώρα που οι διοικητικοί υπάλληλοι του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Καποδιστριακού συνεδριάζουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων του, ο πρωθυπουργός, Α. Σαμαράς, βρίσκεται σε έκτακτη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες (ίσως και ώρες) να ξεκινήσει η αποστολή… «φύλλων πορείας» σε περίπτωση που οι διοικητικοί δεν υποχωρήσουν..

Εν τω μεταξύ, κατά της παραπομπής του πρύτανη, Θ. Πελεγρίνη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, τάχθηκε και η Σύνοδος των Πρυτάνεων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει πώς δημιουργείται κλίμα εκφοβισμού και διώξεων.

«Η Σύνοδος των Πρυτάνεων, πιστή στην αρχή ότι τα προβλήματα της Παιδείας αντιμετωπίζονται με διάλογο και απαιτούν συνθ��κες συναίνεσης, ανέλαβε τις τελευταίες ημέρες μια ύστατη διαμεσολαβητική προσπάθεια για την ανάκληση της πρωτοφανούς απόφασης του υπουργού Παιδείας να παραπέμψει πειθαρχικά τον πρύτανη του ΕΚΠΑ…», αναφέρεται μεταξύ άλλων και προστίθεται ότι

«Η πειθαρχική δίωξη του Πρύτανη του ΕΚΠΑ για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, η οποία απερρίφθη από τη Σύγκλητο του ιδρύματος, είναι άδικη και αβάσιμη. Επιπλέον, επιτείνει την κρίση γιατί πυροδοτεί την ένταση και διαμορφώνει κλίμα σύγκρουσης και αντιπαράθεσης. Η πειθαρχική δίωξη του Πρύτανη του ΕΚΠΑ επισφραγίζει την αποτυχία της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κρίση που η ίδια έχει προκαλέσει με την εφαρμογή του καταστροφικού για τα πανεπιστήμια μέτρου της διαθεσιμότητας. Το προεδρείο της Συνόδου εμμένει στην αναγκαιότητα άμεσης ανάκλησης της πειθαρχικής δίωξης από τον υπουργό και στη συνέχιση του διαλόγου με όλες τις πλευρές, προκειμένου να αρθεί το σημερινό αδιέξοδο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top