Μόνο στο STAR: O Έλληνας επιστήμονας που «φωτίζει» την NASA

Ο Βασίλης Αγγελόπουλος μας ταξιδεύει στο διάστημα

Μόνο στο STAR: O Έλληνας επιστήμονας που «φωτίζει» την NASA

«Φως» στις διαστημικές καταιγίδες και στο θεαματικό σέλας στους πόλους της γης ρίχνει ο 38χρονος Έλληνας καθηγητής διαστημικής Φυσικής του Πανεπιστημίου UCLA Βασίλης Αγγελόπουλος.

Μπορεί για τους κοινούς θνητούς το Βόρειο Σέλας να είναι απλά ένα εντυπωσιακό θέαμα, ωστόσο για τον κ.Αγγελόπουλο είναι ένα πλήρως κατανοητό φαινόμενο, αφού η ομάδα επιστημόνων στις ΗΠΑ της οποίας ηγείται, ανακάλυψε την κινητήρια δύναμη και τον μηχανισμό στο γήινο μαγνητικό πεδίο που τροφοδοτεί το θεαματικό σέλας στους πόλους της γης.

Η ανακάλυψη, που παρουσιάστηκε στο διεθνούς κύρους περιοδικό «Science», θα βοηθήσει πλέον τους επιστήμονες να προβλέπου�� καλύτερα τον διαστημικό καιρό, ο οποίος μπορεί να απειλήσει τους δορυφόρους GPS, τα ηλεκτρικά και τηλεπικοινωνιακά δίκτυα στη Γη, καθώς επίσης μπορεί να εκθέσει τους αστροναύτες σε επικίνδυνη ακτινοβολία.

Ο καθηγητής που μας κάνει περήφανους, μίλησε αποκλειστικά στο STAR για τα επιτεύγματα της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυτικής του Διαστήματος(ΝΑΣΑ), προκειμένου να μην καταστραφούν οι δορυφόροι!

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top