Ανάκληση της παραπομπής Πελεγρίνη στο Πειθαρχικό ζήτησαν οι πρυτάνεις

Διοικητικοί ΕΚΠΑ: Ελεύθεροι να ασκούν τα καθήκοντά τους καθηγητές και φοιτητές

Ανάκληση της παραπομπής Πελεγρίνη στο Πειθαρχικό ζήτησαν οι πρυτάνεις

Χωρίς συγκεκριμένα αποτελέσματα έληξε η πολύωρη συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με τα μέλη του συντονιστικού οργάνου της Συνόδου των Πρυτάνεων, στην οποία κυριάρχησε η παραπομπή του πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρυτάνεις ζήτησαν από τον υπουργό να ανακαλέσει την απόφασή του χωρίς όμως να λάβουν συγκεκριμένη απάντηση.


Αυτή την ώρα συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο των πρυτάνεων στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο για να εκτιμήσει την κατάσταση.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού χαρακτηρίζοντας «ακραία» την ενέργεια του υπουργού να παραπέμψει τον πρύτανη του ΕΚΠΑ.
Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισαν να συνεδριάσουν για να λάβουν αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις τους μια ημέρα νωρίτερα, δηλαδή αύριο Τετάρτη. Την ίδια ημέρα έχουν προγραμματίσει να συνεδριάσουν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Την ίδια ώρα, η Πρυτανεία και οι Κοσμήτορες των Σχολών του ΕΜΠ κάλεσαν ομοφώνως την Πολυτεχνειακή Κοινότητα να συμβάλει άμεσα στο άνοιγμα και στη λειτουργία του Πολυτεχνείου. «

Διοικητικοί ΕΚΠΑ: Ελεύθεροι να ασκούν τα καθήκοντά τους καθηγητές και φοιτητές

Φοιτητές και καθηγητές μπορούν να ασκούν ελεύθερα τα ακαδημαϊκά τους καθήκοντα, σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), στην οποία διαψεύδεται ότι μέλη του εμποδίζουν την είσοδο στους χώρους του ιδρύματος.

Ακόμη, το δ.σ. του συλλόγου επισημαίνει ότι η διακοπή του διαλόγου θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για όλο το ακαδημαϊκό έτος.

Από πλευράς της η Απεργιακή Επιτροπή των Εργαζομένων ΕΚΠΑ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του προεδρείου του συλλόγου, κατηγορώντας το ότι λειτουργεί σε διατεταγμένη – κυβερνητική υπηρεσία και προωθεί την «άνευ όρων παράδοση» στο υπουργείο Παιδείας μετά από 13 εβδομάδες απεργίας.

Παράλληλα, το προεδρείο κατηγορείται ό��ι παραβιάζει βασικές αρχές του καταστατικού του συλλόγου και αγνοεί επί της ουσίας τη δίωξη του πρύτανη, καθώς και την αυριανή συνεδρίαση της συγκλήτου και την συνάντηση των οκτώ ΑΕΙ και της Ομοσπονδίας Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τον υπουργό Παιδείας την Τετάρτη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top