Ασύλληπτο: Νέα Μανωλάδα στο Αιτωλικό με ανθρώπινο δουλεμπόριο!

Τους κρατούσαν σε αποθήκες χωρίς τουαλέτα και δούλευαν όλη μέρα

Νέα περίπτωση Μανωλάδας εντοπίστηκε στο Αιτωλικό, όπου κύκλωμα Ελλήνων και Ρουμάνων δουλεμπόρων κρατούσαν φυλακισμένους κάτω από άθλιες συνθήκες μετανάστες, για να δουλεύουν στα χωράφια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι επτά δουλέμποροι, έξι άνδρες και μία γυναίκα από Ελλάδα και Ρουμανία, υπόσχονταν σε ανθρώπους με οικονομικά προβλήματα από χωριά της Ρου��ανίας νόμιμη εργασία στην Ελλάδα με ημερομίσθιο μάλιστα 25 ευρώ.

0212013-roum1.jpg

Όταν έφταναν εδώ διαπίστωναν πώς ήταν όλα ψέματα. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν και εργάζονταν ήταν αδιανόητες.

Από την επόμενη ημέρα που έφταναν στην χώρα μας, τους ανάγκαζαν να εργάζονται επί 12ωρο, καθημερινά, στη συγκομιδή μανταρινιών σε χωράφια, χωρίς να τους αποδίδουν τη χρηματική αμοιβή, που εισέπρατταν τα μέλη του κυκλώματος από τους εργοδότες τους.

0212013-roum3.jpg

Και σαν να μην έφτανε αυτό τους ζητούσαν 150 ευρώ τον μήνα για την διαμονή τους στις αποθήκες, που δεν είχαν ούτε τουαλέτα!

Όπως κατήγγειλαν η 51χρονη γυναίκα της «παρέας» του κυκλώματος, καθώς και ένας 53χρονος ήταν υπεύθυνοι για τις επαφές και τη συμφωνία με τους ιδιοκτήτες για την αμοιβή των εργατών και των ίδιων, ο 39χρονος, ο 56χρονος και ο 54χρονος ήταν υπεύθυνοι για τη μεταφορά τους στα χωράφια και σχεδόν όλοι ήταν υπεύθυνοι για την επιτήρησή τους και την επιστροφή τους στην αποθήκη!!!

Δεν μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους πώς αυτά τα σκηνικά συνέβαιναν σε μια τόσο μικρή κοινωνία και κανείς δεν αντιδρούσε.

Μέχρι σήμερα εκτιμάται ότι έχουν «στρατολογήσει» με αυτόν τον τρόπο περισσότερους από 60 μετανάστες.

Οι 10 μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν μετά τις καταγγε��ίες και απελευθερώθηκαν βρίσκονται σε άθλια ψυχολογική και σωματική κατάσταση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top