Μέλη των «Πυρήνων της φωτιάς» εκπαιδεύονταν στο... paintball!!!

ΔΕΙΤΕ τι λένε εκπρόσωποι εταιρείας που τους είχαν δει

Μέλη των «Πυρήνων της φωτιάς» εκπαιδεύονταν στο... paintball!!!

​Μέλη των «Πυρήνων της φωτιάς» εκπαιδεύονταν στο... paintball προτού προχωρήσουν στις ένοπλες επιθέσεις!

Συμμετείχαν ατομικά σε ομάδες «πολέμου» με χρωμόσφαιρες, έχοντας πλήρη γνώση των τακτικών μάχης που θα τους φαίνονταν ιδιαίτερα χρήσιμες στις δικές τους ενέργειες.

Αυτές τις πληροφορίες φέρεται να διέθεταν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν ασχοληθεί, την περίοδο 2008-2010, με τη δράση της ένοπλης οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» η οποία προχώρησε από τις αρχές του 2008 σε 200 περίπου εμπρηστικές και βομβιστικές επιθέσεις και η οποία - παρά τις 40 περίπου συλλήψεις υπόπτων ως μελών της - συνεχίζει να δρα.

Ένα από τα ζητούμενα, λοιπόν, των αξιωματούχων της ΕΛ.ΑΣ. ήταν να ανακαλύψουν τους τρόπους εκπαίδευσης των αντιεξουσιαστών που συμμετείχαν σε οργανώσεις «επαναστατικής βίας». Είχαν αναπτυχθεί διάφορα σενάρια για εκπαίδευση «στρατιωτικού τύπου», για μαθήματα σκοποβολής σε περιαστικά δάση ή σε λατομεία, ερημικούς χώρους κ.λπ. Όμως, όπως πολύ συχνά συμβαίνει σε τέτοιου είδους υποθέσεις, η αλήθεια πιθανόν να ήταν - σε ένα τμήμα αυτής της υπόθεσης - πολύ πιο απλή.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες «έπαιζαν paintball σε πεδία μάχης στα βόρεια προάστια της Αττικής και ιδιαίτερα στην περιοχή της Βαρυμπόμπης».

Σημειώνεται ότι στη χώρα μας υπάρχουν 46 σύλλογοι για paintball, στους οποίους συμμετέχουν συνολικά 2.000-3.000 άτομα.

Όπως ανέφεραν εκπρόσωποι εταιρείας paintball που δραστηριοποιείται στα βόρεια προάστια της Αθήνας «πράγματι, γνωρίζουμε από προσωπικές μας σχέσεις ορισμένους από τους νεαρούς που έχουν κατηγορηθεί για συμμετοχή στους "Πυρήνες". Όμως κανείς από αυτούς δεν είχε έλθει μέσω της δικής μας εταιρείας να συμμετάσχει σε μάχες και αγώνες paintball».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top