Κάντε κλικ και δείτε: Πόσες ώρες κοιτάζονται στον καθρέφτη οι γυναίκες κάθε χρόνο

Θα πάθετε πλάκα!

Κάντε κλικ και δείτε: Πόσες ώρες κοιτάζονται στον καθρέφτη οι γυναίκες κάθε χρόνο

Φριζαρισμένα μαλλιά, πεταχτή κοιλιά, σπυράκια, οι γυναίκες ξοδεύουν έναν ολόκληρο μήνα κάθε χρόνο με το να κοιτάζουν στον καθρέφτη την εξωτερική τους εμφάνιση. Για την συγκεκριμένη μελέτη ερωτήθηκαν 2.000 Αγγλίδες και οι επιστήμονες έβγαλαν το συμπέρασμα ότι κάθε χρόνο κοιτάζονται στον καθρέφτη για 627 ώρες και 28 λεπτά.


Τον περισσότερο χρόνο τον ξοδεύουν με το να κοιτάζουν τα ρούχα που θα φορέσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αλλά η μεγαλύτερη τους ανησυχία είναι το βάρος καθώς κάθε βδομάδα περνάνε 1 ώρα και 46 λεπτά μπροστά από τον καθρέφτη παρατηρώντας το. Στο συγκεκριμένο σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι είχε διεξαχθεί μία έρευνα όπου η πλειοψηφία των γυναικών είχε απαντήσει ότι προτιμούσε να πεθάνει παρά να παχύνει!

��ία ώρα και 26 λεπτά κάθε εβδομάδα κοιτάζονται στον καθρέφτη προσπαθώντας να καλύψουν με τα ρούχα κάποιες περιοχές του κορμιού τους τις οποίες θεωρούν προβληματικές. Από την άλλη πλευρά, οι γυναίκες ξοδεύουν 26 λεπτά κάθε εβδομάδα ανησυχώντας επειδή είναι αδύνατες. Επίσης, σημαντικό είναι και το χρώμα του δέρματος με το οποίο ασχολούνται δύο ώρες και 22 λεπτά κάθε εβδομάδα.

Το 1/3 των γυναικών ανησυχεί για τα μαλλιά του και όταν ξυπνάει με ανακατεμένη η φριζαρισμένη κόμη, ασχολείται για 57 λεπτά. Επίσης, για 50 λεπτά ασχολούνται με το ποια ρούχα θα φορέσουν και 32 λεπτά ανησυχώντας για το εάν το outfit τους πάει.

Ακόμα και με τα εσώρουχα υπάρχει θέμα, καθώς κατά μέσον όρο ασχολούνται για πάνω από 39 λεπτά κάθε βδομάδα.

Οι ερευνητές έβγαλαν το συμπέρασμα ότι το 82% των γυναικών τελικά επιλέγει να φορέσει τα εκάστοτε ρούχα ανάλογα με την αυτοπεποίθηση που έχει εκείνη την στιγμή ενώ 9 στις 10 επιλέγουν να φορέσουν ρούχα που κρύβουν μέρη του σώματος τους τα οποία θεωρούν προβληματικά.

Μεγάλο προβληματισμό αποτελεί το τι θα φορέσουν αν πάνε σε κάποιο γάμο, ενώ ακολουθούν οι έξοδοι και τα πάρτι. Αλλά για πολλές γυναίκες, τα γεύματα με φίλους, ένα καινούριο ραντεβού ή ένα πάρτι, δημιουργούν άγχος για μια εβδομάδα πριν συμβούν καθώς σκέφτονται το «τέλειο» ρούχο που θα κρύψει τις ατέλειες τους.

Τέλος, το 48% των γυναικών παραδέχτηκε ότι έχει ξοδέψει πολύ χρόνο στο να ανησυχεί για τα ψεγάδια στην εμφάνιση του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top